Hlavní obsah

Během premiéry ID.5 odhalil VW něco mnohem zajímavějšího

Foto: Volkswagen

Volkswagen ukázal ID. BUZZ, a to v daleko průhlednějším maskování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, ano. Elektrické SUV kupé Volkswagen ID.5 se primárně zaměřuje na ochranu životního prostředí, ujede až 520 kilometrů na jedno nabití, nabídne sportovní variantu GTX, rychlé nabíjení a spoustu dalšího. Jenže během video premiéry elektrické „pětky“ se na obrazovce mihlo něco daleko zajímavějšího, na co všichni netrpělivě čekáme…

Článek

Během našich toulek realitou i internetem jsme se mnohokrát setkali s názorem, že jsou nové elektromobily od Volkswagenu poněkud nudné a zevnitř vesměs strohé. Ostatně svůj názor na ně si můžete udělat vlastně sami, jelikož vám automobilka v rámci prohlídky drážďanské fabriky auto (ID.3 či ID.4) na 45minutovou testovací jízdu ráda zapůjčí.

No a není tomu tak dávno, co se oficiální premiéry dočkalo také SUV kupé ID.5, nicméně během video přenosu se na obrazovce mihl daleko zajímavější vůz – Volkswagen ID. BUZZ. No jistě, jde o elektromobilní reinkarnaci ikonického „téčka“, který proslavili zejména členové (a členky) hnutí hippies.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. BUZZ má podobnou spodní příď jako současný Caddy/Multivan

Zatím stále maskovaný předprodukční prototyp odhaluje čelní světlomety, centrální světelnou lištu a přední nárazník ve stylu Caddy/Multivan. Zbytek je zatím díky barevné kamufláži poměrně dobře skryt.

Nový mikrobus/van bude stát na elektrické platformě MEB a nabídne jak pohon 4x2, tak pohon 4x4. Nepůjde o elektromobil, který by trhal asfalt, přece jen s předpokládaným výkonovým spektrem od 203 koní do 305 koní nečekejte zázraky, ovšem jistojistě půjde o daleko svižnější vůz, než byl jeho původní předchůdce T1.

Foto: Volkswagen

Součástí denního svícení bude rovněž centrální světelná linka

Velice stylový Volkswagen ID. BUZZ se na evropský trh podívá už příští rok, a to v užitkové i v osobní variantě. Do Spojených států amerických se pak výhradně osobní provedení podívá ještě o rok později. V každém případě půjde o velice atraktivní automobil, na který se těší i lidé, kterým elektrická vozidla zase tak úplně nevoní…

Reklama

Načítám