Hlavní obsah

Ani slavní tu nemohou být věčně – Týden v Garáži

Foto: Hanzelka a Zikmund

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od počátku věků se lidé snaží objevit recept na nesmrtelnost, ale bohužel tu nikdo z nás nemůže být věčně a výjimkou nejsou ani slavné osobnosti. Ty nás pomalu opouštějí a zůstávají jen v našich vzpomínkách – v uplynulém týdnu jsme se museli rozloučit se dvěma muži, kteří zanechali svůj otisk nejen v dějinách lidstva, ale i historii motorismu.

Článek

Začněme naším krajanem – ve středu 1. prosince 2021 nás opustil slavný cestovatel Miroslav Zikmund, který se spolu se svým věrným druhem Jiřím Hanzelkou proslavil nezapomenutelným cestováním po celém světě za volantem legendární Tatry 87, chlouby československého automobilového průmyslu. V našem zavzpomínání si připomenete jejich příběhy i cennou životní radu Miroslava Zikmunda.

Jen několik dnů před cestovatelem Miroslavem Zikmundem odešla i legenda světového motoristického sportu – sir Frank Williams, zakladatel nejúspěšnější závodní stáje v královské disciplíně motorsportu. Závodění ve Formuli 1 obětoval úplně všechno a sázka mu vyšla. V barvách závodního týmu Williams F1 závodily legendy jako Ayrton Senna a v současnosti patří k nejslavnějším týmům všech dob.

Foto: Hanzelka a Zikmund

Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka procestovali svět s československou čtyřkolovou chloubou

U odpolední kávy si z nejnovějších redakčních testů můžete přečíst o motorce BMW R nineT Urban G/S v Edici 40 let, ojeté Škodě Octavia Tour 1.6 MPI s najetými 36 500 kilometry nebo nenápadném, ale rychlém Seatu Ibiza FR 1.8 Turbo. Techničtí nadšenci pak s potěšením nahlédnou do zákulisí týmu dakarského závodníka Martina Prokopa, který na blížící se Dakar 2022 připravuje zcela nový soutěžní speciál.

Foto: Dacia

Sedmimístná Dacia Jogger přijíždí na český trh. Kolik bude stát?

Reklama

Související témata:
Načítám