Hlavní obsah

Ruský UAZ dobývá USA předobjednávkami za 86,5 milionu Kč

Foto: Bremach

Dříve Bremach Taos, dnes Bremach 4×4 SUV, originálně však UAZ Patriot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř před rokem jsme vám představili Bremach Taos, což byl vlastně jen ruský UAZ Patriot, který se vydal dobývat prodejní trhy na území Spojených států amerických. Čas se hnul a nastal posun – Taos se přejmenoval na 4×4 SUV, debutoval na autosalonu v Los Angeles a jeho importér nasbíral na zálohách na budoucí dodávky vozidel v přepočtu 86,5 milionu korun.

Článek

Začátkem letošního roku jsme vám ukázali Bremach Taos – rebrandovaný UAZ Patriot určený pro severoamerický trh. Nedávno se tento model, přejmenovaný na Bremach 4×4 SUV, ukázal na autosalonu v Los Angeles se startovní doporučenou cenovkou 26 405 amerických dolarů (bez poplatků za dopravu od importéra do dealerství a předprodejní servis), což dělá v přepočtu asi 600 000 Kč.

Foto: Bremach

Bremach 4×4 SUV vyjde v USA na cirka 600 000 Kč bez dodatečných poplatků

Americká společnost Bremach, založená v roce 2010, se ze začátku věnovala hybridním a elektrickým pohonům a navrhování palivových článků i jiných energetických uložišť. Na autoshow v L.A. však vybrala za 24 hodin zálohy na budoucí dodávky vozidel 4×4 SUV, které dohromady dávají v přepočtu 3,8 milionu dolarů (86,5 milionu korun).

Nevíme, o kolik vozidel se přesně jedná, protože minimální depozit je 100 dolarů (2 275 Kč). Ale i kdyby každý platící dal 100% zálohu dopředu, znamená to, že by firma za jeden den prodala zhruba 144 vozů. Kdyby naopak každý zaplatil pouze povinných sto dolarů, může se na svůj UAZ těšit 38 tisíc zájemců.

Foto: Bremach

O model je, zdá se, zájem, jelikož firma vybrala na zálohách 3,8 milionu dolarů

Co se týče tamní homologace, je možné, že v ní sehraje malou roli také český import, skupina AMC. Skrze závod UAZ víme, že Češi jim zodpovídali několik technických dotazů a do Bremachu posílali pár rad ohledně nutných modifikací vozidla, aby zvládlo splnit přísné emisní předpisy. V Rusku totiž Patriot plní normu EURO 5, takže ve vybraných zemích je nutná jeho dodatečná úprava.

UAZ Patriot se standardně dodává se 150koňovým 2,7litrovým atmosférickým benzinovým čtyřválcem, spárovaným s manuální či automatickou převodovkou. Firma Bremach však plánuje zástavbu motoru V8, u čehož prozatím uvádí, že má nabídky od dvou dodavatelů, ale dosud se nerozhodla, jakého zvolí.

Foto: Bremach

Pro americký trh se vůz musí upravovat, na čemž se malou měrou pravděpodobně podíleli také Češi

K aktuální konfiguraci se nabízí ještě kompletní off-roadový kit od BMS Alfa, zahrnující také 17palcová kola s pneumatikami Goodyear A/T 265/65 R17. To vše za cca 3 650 dolarů (83 000 Kč).

Off-roadový kit pro Bremach 4×4 SUV obsahuje:

  • Lift kit včetně vylepšeného odpružení
  • Kola a pneumatiky R17
  • Body kit včetně zahrádky a šnorchlu
  • Pevnostní nárazníky s navijáky
  • Přídavné LED osvětlení
  • Ochranu přední masky
  • Rozšířené blatníky
  • Zlepšení výkonu
  • Kempingový balíček

Nejen cenou se ruský UAZ pokusí zaujmout. Severoamerický importér totiž slibuje standardní záruku od nárazníku k nárazníku 5 let nebo necelých 100 000 km a na samotné pohonné ústrojí pak 10 let nebo lehce přes 193 000 km.

Foto: Bremach

Kit od BMS Alfa za cca 83 000 Kč auto o poznání změní

Připomínáme, že v Česku se UAZ Patriot nabízí s manuálem od 570 000 Kč a od 654 000 Kč, pokud je vybaven automatem. Standardní tuzemská záruka je 2 roky nebo 100 000 km, volitelně rozšiřitelná o další roky/kilometry.

Reklama

Načítám