Hlavní obsah

Nová Jawa a den s dálniční policií – Tento týden v Garáži

Foto: Jawa RVM

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Hlavní hvězdou tohoto týdne se stal souboj dvou špičkových japonských sporťáků, které se zrodily z touhy po dokonalosti – legendární Hondy NSX a brutálního Lexusu RC-F Track Edition.

Vyzkoušeli jsme také Subaru Outback, skvělé zvýšené kombi, které si všechna SUV namaže na chleba. V Garáži jsme také uvítali luxusní SUV Hyundai Santa Fe pro náš dlouhodobý test – podaří se mu přesvědčit nás, že SUV jsou dobrý nápad? V jedné stopě jsme dali šanci naháči BMW F 900 R, aby nás překvapil – a skutečně se mu to povedlo, protože jde o povedenou motorku za normální cenu.

Moc se nám líbil také ojetý Hyundai i20, naprosto bezproblémové malé auto, a ohromila nás i Alfa Romeo Giulia QV, pravý italský nadupaný sedan.

Poradili jsme vám:

Tento týden jsme se zaměřili na palubní kamery, které vás za jízdy mohou chránit. V některých zemích Evropy však nejsou povolené, tak si dejte pozor, ať vás s ní nenachytají! Dokončili jsme také cestu po českých závodních okruzích, kde se můžete svézt i se svým soukromým vozem.

Foto: Jakub Deml

Dálniční policie neměří jen rychlost, ale pomáhá zajišťovat pořádek na komunikacích

Vyzkoušeli jsme:

V exkluzivní reportáži jsme strávili jeden den s dálniční policií a zjišťovali, jak dbá o naše bezpečí a pořádek na silnicích.

Horké novinky:

Tou nejvíce horkou novinkou je příchod nového modelu Jawy na český trh – jde o moderní cestovní enduro se skvělou cenovkou, které by vás určitě mohlo zajímat. Také jsme vás informovali o začínajících opravách Barrandovského mostu, které významně zkomplikují pražskou dopravu hned na několik let. Porsche představilo balisticky rychlou Panameru, start-up Lucid potvrdil rekordní hodnoty dojezdu a nabíjení pro svůj elektromobil a nezávislý úpravce ukázal klasické Rolls-Roycy přestavěné na elektrický pohon.

Foto: Jan Červenka

Tohle monstrum že může řídit malá holka? Může a zatraceně dobře!

A co ještě?

Honza Červenka usedl na sedadlo spolujezdce do závodního tahače, který řídila šestnáctiletá holka. Říká, že se nebál, ale podle nás kecá. Jakub Deml navštívil českou firmu Egoe vyrábějící nádherně praktické obytné vestavby do aut, Honza Majurník zmapoval historii automobilky Toyota, která slaví 83. narozeniny, Ondra Neufus zase připomněl 90. narozeniny Seana Conneryho a Tomáš Hyan zavzpomínal na úžasný Renault 4CV.

NEZAPOMEŇTE

V naší letní výzvě jsme vás požádali o zaslání fotek z vašich cest – ať už s osobním autem, na motocyklu nebo klidně i s obytňákem. Všechny potřebné informace naleznete v úvodním článku. Tak neváhejte a pochlubte se!

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám