Hlavní obsah

Hyundai má vlastní elektrickou „Teslu 911 Turbo“

Foto: Hyundai

Hyundai Prophecy tvarem karoserie připomíná Teslu Model 3 nebo Porsche 911 Turbo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai ukázala navzdory zrušenému ženevskému autosalonu zcela novou filosofii značky. Jde o elektrickou studii, která svými tvary připomíná Teslu Model 3 a Porsche 911 Turbo, ale jde o Hyundai Prophecy – sportovní showcar na zbrusu nové platformě. Připravte se na bzučící budoucnost…

Článek

Sportovně laděná karoserie, krátké převisy, hladká příď a zadní ikonické svítilny – to je jihokorejská vize budoucí automobilové produkce. Aerodynamické Prophecy je postavené na nové platformě určené pro elektromobily, přičemž kombinuje estetiku i funkcionalitu.

Foto: Hyundai

Zadní světla jsou doslova ikonická

„Prophecy nenásleduje trendy. Klade důraz na nadčasovou krásu, která nestárne,“ řekl SangYup Lee, vedoucí globálního designérského centra Hyundai. „Ikonický design této studie ještě více rozšiřuje hranice designu značky Hyundai,“ dodal.

Označení Prophecy (česky „Proroctví“) odráží účel studie, která definuje směr vývoje designu budoucích modelů Hyundai, ale současně zaujímá i postavení designérské ikony pro produktovou řadu elektromobilů značky.

Vozidlo si pár prvků půjčilo z loňského konceptu Hyundai 45, který se inspiroval minulostí, nicméně proroctví budoucnosti vše posunulo o krok vpřed. Například pixelové lampy jsou zakomponovány v hlavních světlometech, zadních světlometech a v zadním spoileru. Podle prohlášení automobilky se však na pixelové světlomety můžeme těšit už brzy, tedy v některém ze sériových modelů.

Foto: Hyundai

Pixelové světlomety se už brzy stanou součástí sériových modelů

Automobil je zkonstruovaný jako autonomní, proto zde nehledejte tradiční volant, ale dva kontrolní joysticky pro zcela nový rozměr řízení. Řidiči mohou ovládat vozidlo v naprostém komfortu, protože oba joysticky si mohou přemisťovat z jedné strany na druhou. Šoféři mají navíc prostřednictvím tlačítek integrovaných do joysticku přístup k široké škále funkcí.

Foto: Hyundai

Interiér nabízí pohled na budoucnost

Interiér studie ukazuje přínosy prodlouženého vnitřního prostoru u automobilu zkonstruovaného na základě elektromobilové platformy. Místo konvenčního interiéru jsou cestující vřele přivítáni stylovým prostorem, jemuž vládne kultivovanost a komfort.

Foto: Hyundai

Zapomeňte na tradiční tvary, tohle je úplně nový koncept

V příjemně skloněné poloze vidí cestující horizontální displej vyplňující prostor mezi střešními sloupky a přístrojovou desku křídlového tvaru. Přístrojová deska se v tomto režimu natočí, čímž vznikne v interiéru ještě více prostoru. Cestující si pak ze svého sedadla mohou užívat sledování zábavy na displeji. Auto nabídne také speciální systém vzduchové cirkulace, abyste měli v kabině čistý vzduch.

Foto: Hyundai

Auto bude připravené pro autonomní jízdu

Pokrok pro lidstvo má tak tvář Porsche 911 nebo Tesly Modelu 3. Naživo ho měli vidět všichni návštěvníci ženevského autosalonu, nicméně ten byl z důvodu nařízení švýcarské vlády zrušen. Premiéry vám proto budeme přinášet pomocí našich článků.

Reklama

Načítám