Hlavní obsah

10 nejčtenějších testů Garáže za rok 2019

Foto: Jakub Deml

Rok 2019 byl (stejně jako bude rok 2020) nabitý automobilovými a motocyklovými novinkami. My jsme se jich pro vás snažili otestovat co nejvíc a teď, na konci roku, se obracíme zpět a bilancujeme. Podívejte se na 5 automobilových a 5 motocyklových testů, které vás v uplynulém roce bavily nejvíc.

Článek

Testů aut, ať už starých či nových, jsme vám za letošní rok přinesli 140. Pojďme se podívat na pět, které vévodí žebříčku čtenosti.

Wartburg 353 Tourist

Foto: Martin Tolar

Kdo by si nepamatoval legendární Warťas. Ikonický dvoutaktní stroj, po jehož odjezdu ještě dlouho kalila vzduch modrá olejnatá mlha. Co naplat, listopadový test „dederónského“ kombi zahrál na nostalgickou strunu a zabodoval.

Škoda Scala

Foto: Jakub Deml

Coby nástupce oblíbeného hatchbacku Rapid byla Scala extrémně očekávanou letošní novinkou. I proto se stala nejčtenějším testem nového auta zveřejněným za uplynulý rok na našem webu.

Škoda Kamiq

Foto: Škoda Auto

A do stejné kategorie jako Scala patří i SUV sourozenec Kamiq. Obě auta stojí na stejném technickém základu a obě cílí na podobné zákazníky. Kamiq má navíc potenciál stát se nejprodávanějším SUV tuzemské automobilky.

Renault 25 TXE

Foto: Martin Tolar

Vlajková loď Renaultu osmdesátých let. Velký manažerský sedan 25 se začal na našich silnicích objevovat po revoluci, kdy se stal oblíbenou ojetinou ze západu. Testovaný kousek sice nebyl zrovna ve špičkovém stavu, ale i to svědčí o tom, jak bytelné tyhle staré Renaulty jsou.

Lada Xray Cross

Foto: AUTO MAX CZECH, a.s.

S pátým nejčtenějším testem se vracíme zpět mezi novinky. Tahle ovšem dorazila z východu, konkrétně z Ruska, a jedná se o Ladu Xray Cross – nejmodernější crossover, který se v nabídce Avtovazu vyjímá nad tradičním blátošlapem Niva.

 

Ze světa automobilů si teď odskočíme do světa jedné stopy. Našich deset testů motorek sice zdaleka nepokrylo všechny novinky na trhu, ale to ani nebyl účel. Motorky jsou tu coby doplněk a zpestření, přesto vás baví a tady je pět těch, které vás zaujaly nejvíc.

Jawa 350 OHC Scrambler

Foto: Jakub Deml

Je možná drobným paradoxem, že v rubrice testů je právě poslední Scrambler od Jawy celkově nejčtenější a překonal i všechna výše zmíněná auta. Jsme opravdu hodně zvědaví, jak na vás zapůsobí nová Jawa 300/846 vyrobená v Indii, jejíž plnohodnotný test se pokusíme přinést už v nadcházejícím roce.

BMW R 1250 R

Foto: Jakub Deml

Z pětice nejčtenějších moto-testů nový naháč od BMW dost vystupuje. Je totiž jedinou motorkou, která není retro. Ba naopak, R 1250 R je moderní stroj nabitý moderními technologiemi a vybavený tím nejmodernějším dvouválcovým boxerem, který má BMW na skladě.

Yamaha XSR 700 XTribute

Foto: Jakub Deml

„Sedmičková“ řada od Yamahy je sama o sobě populární a stylový scrambler XSR 700, s retro designem vyloženě lahodí oku. Ve speciální edici XTribute vzdává hold prapůvodnímu enduru XT 500 a jeho univerzální povaha se zalíbila nám i vám.

Kawasaki W800

Foto: Jakub Deml

Pokud si přímo libujete v charakteru starých strojů, ale nechcete se zabývat závadami a vrtochy desítky let staré techniky, budete Kawasaki W800 přímo zbožňovat. Nádherný design má neuvěřitelně dotažené detaily a celkově se jedná o těžkou pohodu.

Harley-Davidson FXDR 114

Foto: Martin Jánský

A poslední v naší top pětce je americká strojovna z Milwaukee. Tenhle Harley sice patří mezi modernější stroje nabídky, přesto se v něm ohromný duch ikonické značky nezapře. Zvučný obří dvouválec, široká zadní guma – vše je na svém místě.

A teď otázka na vás: Máte nějaké auto nebo motorku, o kterém byste si chtěli v nadcházejícím roce přečíst? Napište nám své tipy do komentářů a my uděláme maximum proto, abychom vám vyhověli!

Reklama

Načítám