Sedmimístné MPV s nádechem crossoveru za 420 tisíc? To snad musí být nějaký omyl, ne? Nebo hrozně ošizený střep, který vás bude trápit každý den. Naštěstí to není ani jedno, i když dokonalé auto před námi samozřejmě nestojí.
Automobilka Pagani vyrábí jedny z nejexkluzivnějších automobilů na světě – přesto se kupodivu tu a tam stále najde někdo, kdo přijde za Horaciem Paganim a zeptá se jej, zda by nemohl svůj mistrovský kousek, model Huayra, trošku vylepšit. Naštěstí pro nás však mistr Horacio neumí svým klientům říct „ne“.
Zasvěcení si jistě pamatují Mercedes 4×4 „na druhou“. Šlo o speciální verzi typu „Geländewagen“ z Affalterbachu, která se vyráběla mezi lety 2015 a 2017 a šlo v podstatě o jakési rozloučení s předešlou generací W463, která byla ve výrobě od roku 1990. Tehdy jsme si mysleli, že automobilka Mercedes-Benz už nic podobně šíleného nevyrobí. Mýlili jsme se…
Léto je tady a všichni si užíváme teplého slunečného počasí. To je to nejlepší klima na pohodové projížďky a při testování amerických strojů nás napadlo, jestli si raději užíváte amerických aut, nebo amerických motorek? Zapojte se do naší dnešní ankety a řekněte nám, jestli vás z „amerik“ víc baví ty jednostopé, nebo dvoustopé. Děkujeme.
Singer Vehicle Design je firma sídlící v americké Kalifornii, která spolupracuje s majiteli klasických Porsche 911 a dává těmto vozům druhý dech. Jelikož se lidé od Singeru specializují na takzvané restomody, nejde však jen o samotnou renovaci – tyto „staré“ devětsetjedenáctky hravě udrží tempo s moderními sporťáky…
Moravští nadšenci dnes vyráží na dobrodružnou cestu do finských Helsinek ve dvou klasických škodovkách. Využili jsme příležitosti a před přibližně 4 500 kilometrů dlouhou cestou je vyzpovídali o cílech cesty, itineráři, technických přípravách i dalších důležitých zajímavostech.
Před časem jsem tu měl Ford Thunderbird z roku 1980 a zazlíval jsem mu, že nemá pod kapotou pořádný vidlicový osmiválec. A vida, netrvalo to tak dlouho a už mám k dispozici klíčky od starší verze s pořádnou V8 pod kapotou. Uvidíme, jaké to bude.
Reklama