Hlavní obsah

Zvukové orgie podle Porsche: Audiosystém z výfuku sporťáku 911 GT3 stojí statisíce

Foto: Porsche

Tohle je ta pravá hifi soustava pro automobilové fanoušky – jen stojí zhruba tolik, co dnes dáte za slušnou ojetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánujete si udělat radost? Máte rádi hudbu? Máte rádi auta? A co je možná nejdůležitější – máte rádi automobilku Porsche? Pokud jste odpověděli čtyřikrát ano, pak jste tu naprosto správně, protože výrobce z Zuffenhausenu uvádí na trh druhou generaci své prémiové audiosoustavy! Jen možná budete muset odložit koupi druhého auta do rodiny.

Článek

Porsche by doma chtěl mít snad každý. To platí i pro ty, jejichž znalosti o autech končí tím, že mají čtyři kola a volant. Někdo zkrátka Porsche obdivuje pro jejich tradici, rodokmen, závodní úspěchy… A někomu se prostě a jednoduše líbí. Kdo by si chtěl doma vystavit „Porsche“, ale netrvá na tom, aby to bylo nutně v garáži, ten si může pořídit novou generaci audiosoustavy 911 Soundbar 2.0 Pro.

Foto: Porsche

Podobně jako v případě skutečné 911 GT3 i v tomto případě jde o poměrně exkluzivní záležitost – tento speciální „model“ vznikne v limitované edici 500 kusů

A to je na tom právě to krásné – i když nejde o celé Porsche 911 GT3 generace 992, můžete jej mít u vás doma. Tedy alespoň část z něj. Leckterý automobilový fajnšmekr by totiž jistě řekl, že ta nejlepší hudba je zvuk linoucí se z výfuků sportovního auta – Porsche to v tomto případě vzalo doslovně, a tak tato konkrétní audiosoustava pochází právě přímo z výše zmíněného sporťáku.

Podobně jako v případě opravdové 911 GT3 jde i v tomto případě o poměrně exkluzivní záležitost – automobilka plánuje vyrobit Soundbar 2.0 Pro v omezené sérii pouhých 500 kusů. Nemáme však nejmenší ponětí o tom, jak bude držet svoji cenu nebo za jak dlouho obkrouží neblaze proslulý německý okruh.

Pro autentičnost a pocit, že jde o produkt vyňatý přímo z opravdového vozu Porsche, se lidé z Zuffenhausenu rozhodli ponechat část výfukového potrubí v původním stavu, a to včetně zapečených nánosů spojených s provozem vozidla. Doporučujeme opatrně požádat partnerku nebo partnera, aby nepoužívali oblíbené čistící přípravky, protože jinak se kouzlo tohoto „domácího výfuku“ vytratí.

Je zvláštní mluvit o „Porsche“ a nezmínit parametry výkonu, ale jen pro jistotu – Soundbar 911 2.0 Pro se může pochlubit virtuálním „surround“ zvukem třídy 2.1.2 s technologií Atmos DTS-HD od renomované firmy Dolby Laboratories

Výkon nemá tak vysoký jako opravdová GT3, ale 300 W je slušná hodnota, podobně jako konektivita pomocí 4K HDMI portů a Bluetooth 5.0 a rozumí si s Apple AirPlay a Google Chromecast. Kromě toho umí komunikovat s ostatními produkty od Porsche Originals, pokud některé z nich už v domácnosti máte.

Porsche 911 GT3 generace 992:

Tuto hračku budou obdivovat patrně jen automobiloví fandové, ostatní takovou krásnou kuriozitu nepochopí – a raději jim neříkejte, že jste za ni dali v přepočtu prakticky rovných 300 tisíc korun. A možná ani doma bychom se tím příliš nechlubili. Pořád se však ještě dá obrátit na Ježíška.

Závěrem připomeňme, že skutečné Porsche 911 GT3 generace 992 pohání špičkový atmosférický plochý šestiválec o objemu 4,0 litru s výkonem 510 koní ve stratosférický 8 400 otáčkách. Z klidu na stovku vysprintuje za cca 3,5 sekundy a pokračuje až na 319 km/h.

Reklama

Načítám