Hlavní obsah

Palec nahoru, nebo dolů? Vzniká hodně zvláštní přestavba slavného BMW E39. Dostane prvek, který dráždí fanoušky BMW

Foto: Instagram/Unici Design

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když BMW v červnu představilo druhou generaci řady 4, vyvolalo docela velké pozdvižení. Novinka totiž dostala výraznou příď s obrovskými ledvinami.

Článek

A ta se řadě lidí nelíbila. Poměrně velkému množství fanoušků vadilo právě provedení ledvinek, které se ve vertikálním směru táhnou od hrany kapoty až ke spodní části nárazníku. Jsou jednoduše masivní.

Kontroverzní designový prvek následně převzala také ostrá M4, a dokonce i M3, tedy sportovní verze sedanu řady 3. Standardní trojka má přitom ledvinky výrazně menší a usazené horizontálně.

BMW řady 5 generace E39 s kontroverzní maskou.Video: Instagram/Unici Design

Zatímco velká část příznivců značky BMW výrazné provedení předních partií odsoudila, chlapík, který na Instagramu vystupuje pod přezdívkou Unici Design, se do velkých ledvinek zakoukal. Líbí se mu hlavně varianta z ostrých modelů M3 a M4 - tedy v kombinaci se sportovním nárazníkem.

A to dokonce tak moc, že se rozhodl nárazník s velkými ledvinkami, pocházející z M3, nainstalovat na uctívané BMW řady 5 generace E39 z let 1995 až 2004. Vybral si k tomu sedan ve verzi 528i, tedy se zážehovým řadovým šestiválcem pod kapotou, který standardně dává maximální výkon 142 kW a nejvyšší točivý moment 280 Nm.

Cíle má ale Unici Design ambicióznější, vůz chce totiž přestavět mnohem v poctivěji. Plánuje široké blatníky, velká kola, široký a nízký postoj, nápadný zadní spoiler a velký difuzor. Vizi jeho projektu si můžete prohlédnout v galerii.

Nadšenec se už pustil do práce, zatím se věnuje předním partiím, které považuje za nejdůležitější. Aktuálně ladí přední nárazník tak, aby všechno pasovalo, jak má. Projekt „omlazeného“ BMW E39 tak ještě bude potřebovat nějaký čas.

Líbí se vám upravené BMW E39 s přídí ze současné M3?
Ano, vypadá to dobře.
69,9 %
Ne, velké ledviny jsou omyl.
30,1 %
Celkem hlasovalo 648 čtenářů.

Reklama

Načítám