Hlavní obsah

K mání je vzácná Tatra 613-4 Mi Long se zajímavou výbavou a zdokumentovanou historií. Má sedačky od Recara, připravte si balík

Foto: Facebook/House of Classics - unique automobiles for sale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesháníte náhodou zachovalou Tatru 613? Jestli ano, měli bychom jeden tip. V Polsku je k mání kousek z posledních měsíců produkce a s docela zajímavou výbavou.

Článek

Jde o provedení 613-4 Mi Long, tedy vůz s prodlouženým rozvorem (3 130 mm) a karoserií o délce 5 150 mm. Vyroben byl v roce 1995 a interesantní je také první majitel - jako nový automobil putoval do služeb Nejvyššího kontrolního úřadu.

A protože se dochovala „Evidenční karta vozu pro odbyt“, víme, že tato tatrovka dostala přední sedadla Recaro čalouněná v kombinaci šedá kůže / šedá látka, rádio Blaupunkt Memphis a ve výbavě jsou i prvky jako klimatizace, posilovač řízení a centrální zamykání. Na fotografiích pak vidíme také telefon a střešní okno.

Mimochodem, prodejce tvrdí, že existuje pouze 12 exemplářů s originálními sedačkami Recaro z výroby.

Interiér na dostupných snímcích působí čistě a zachovale, to samé ale platí o zbytku vozu. O pohon se samozřejmě stará vzduchem chlazený vidlicový osmiválec, uložený vzadu. Má objem 3,5 litru, vícebodové vstřikování paliva a dosahuje výkonu 147 kW. Spojen je už s pětistupňovou manuální převodovkou.

Odometr ukazuje jen něco málo přes 20 tisíc kilometrů, toto číslo ovšem neodpovídá skutečnosti, počítadlo ujetých kilometrů totiž bylo v minulosti vyměněno. Prodejce, který tatrovku vlastní už 8 let, dále zdůrazňuje, že 613 díky poctivé péči funguje, jak má.

A cena? Pozoruhodná Tatra 613-4 Mi Long je k mání za 80 000 eur, což je v přepočtu asi 1,96 milionu korun.

Reklama

Načítám