Hlavní obsah

Vybírá častěji auto muž, nebo žena? – Tento týden v Garáži

Foto: Shutterstock / My Ocean Production

V souvislosti s uveřejněním výsledků ankety o auto roku z ženského pohledu jsme se vás zeptali, kdo má ve vaší rodině hlavní slovo při výběru nového auta – zda muž, žena nebo se snažíte najít takové auto, které by se líbilo vám oběma. Sami jsme byli zvědaví, jak to dopadne.

Článek

Vítězem ankety Auto mého srdce 2021, tedy v podstatě autem roku z pohledu žen, se stalo SUV Hyundai Tucson – což je skutečně povedený vůz, který ocení i mužská část populace. Ženy však k němu přitáhly nejspíš trochu jiné argumenty…

„Říká se, že výběr nového vozu bývá hlavně mužskou záležitostí, ale v dnešní době je pohled ženy často ještě důležitější. Klade totiž větší důraz na estetické kvality, stejně jako na bezpečí, asistenční systémy i praktičnost, tedy vlastnosti, které jsou při reálném použití stejně důležité jako výkon, zrychlení či spotřeba,“ potvrzuje David Pavlíček, PR koordinátor Hyundai Motor Czech.

To nás přimělo k zamyšlení, jak probíhá výběr nového vozu v českých rodinách a kdo v něm má největší slovo. Muži i ženy mají totiž jiný způsob uvažování a odlišné priority, takže jejich volba může být různá. Na druhou stranu při využití obou úhlů pohledu se partnerům může podařit najít skutečný svatý grál mezi auty…

Než se ale podíváme na výsledky ankety, v rychlosti proletíme nejdůležitější články uplynulého týdne. Mohli jste si například přečíst o pěti skvělých ojetinách s neprávem špatnou pověstí, mohli jste v praxi vidět, proč není dobrý nápad šetřit na pneumatikách, a mohli jste se s námi také naučit správně brzdit. Hodně se vám líbilo nové SUV kupé Renault Arkana a také horká novinka v podobě ostrého crossoveru Hyundai Kona N, ale nejvíc se těšíte na novou Škodu Fabia, která ještě před svým odhalením příští týden ukázala svůj interiér na skice a možnou podobu jejího designu naznačily rendery nezávislého grafika.

Nyní ale zpět k našemu hlasování: Při výběru mají většinou navrch muži před ženami, ale pochvalu zasloužíte za to, že se skoro v polovině případů snažíte najít kompromis, který bude dělat radost vám oběma. Tak to má být!

Kdo má ve vaší rodině větší hlas při výběru auta?
Muž
37,4 %
Žena
16,8 %
Hledáme, co bude vyhovovat nám oběma
45,8 %
Celkem hlasovalo 3870 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Muži
Načítám