Hlavní obsah

Ženy zvolily auto svého srdce, stal se jím Hyundai Tucson

Foto: Jiří Čermák

Automobilový svět je z velké části ovládán muži, což je sice přirozené, ale také je to docela škoda, protože ženský pohled by ho mohl velice obohatit. Vždyť i ženy si pořizují auta a řidiček jezdí po silnicích skoro tolik co řidičů – a přitom mají na auta trochu jiné požadavky než muži. Daleko více dbají na bezpečnost, praktičnost a ergonomii, všímají si estetických detailů a dráždí je nešikovné řízení.

Článek

Právě proto internetový magazín Žena v autě.cz každý rok pořádá anketu o nejlepší auto roku z pohledu žen, říkají jí Auto mého srdce. Odborná porota složená z patnácti zkušených novinářek a osobností, které mají k autům blízko, z 28 nominovaných vozů vybrala šestici finalistů, jimiž byla Škoda Octavia, BMW řady 4, Hyundai Tucson, Mercedes-Benz GLE, Opel Mokka a Subaru Forester. Z nich pak vítěze volila široká veřejnost prostřednictvím ankety.

Foto: Žena v autě.cz

V šestici finalistů převažovala SUV/crossovery, ale vešel se mezi ně i klasický liftback a sportovní kupé

Celkovým vítězem se stal Hyundai Tucson, velice povedené korejské SUV s českými kořeny (vyrábí se v Nošovicích, tamní závod měl na starosti i část vývoje a testování). „Všechny ženy potvrdí, že na detailech záleží, a Tucson jich má opravdu mnoho,“ říká na účet Tucsonu porotkyně a motoristická novinářka Sabina Kvášová. Porotu Tucson zaujal v testované verzi s pohonem všech kol a 7stupňovým automatem svými jízdními schopnostmi, snadným řízením, stabilitou a optimálním poměrem cena/výkon.

„Tucson má mnoho praktických bezpečnostních asistentů, které ženy ocení. Nejviditelnější vychytávkou je pohled kamery na zadní kolo, promítaný na palubním počítači po zapnutí blinkru,“ uvádí další porotkyně a moderátorka pořadu Autosalon Tereza Tobiášová. Porotkyně na Tucsonu kladně hodnotily také přehledné ovládání, prostornost a design. „Hyundai Tucson je pro mě jedním z nejkrásnějších SUV dnešní doby,“ uzavírá hodnocení porotkyně a bloggerka Veronika Petrů.

Foto: Žena v autě.cz

Tucson si své vítězství rozhodně zaslouží

„Říká se, že výběr nového vozu bývá hlavně mužskou záležitostí, ale v dnešní době je pohled ženy často ještě důležitější. Klade totiž větší důraz na estetické kvality, stejně jako na bezpečí, asistenční systémy i praktičnost, tedy vlastnosti, které jsou při reálném použití stejně důležité jako výkon, zrychlení či spotřeba. Vítězství v anketě Auto mého srdce si tak nesmírně vážíme, protože dokazuje, že náš nový Tucson dokáže zaujmout skutečně široké spektrum zákazníků – a zákaznic,“ komentuje vítězství modelu Tucson v anketě David Pavlíček, PR koordinátor Hyundai Motor Czech s.r.o.

Nejoblíbenější auto pro ženy:

1. Hyundai Tucson

2.–4. Škoda Octavia, BMW řady 4, Subaru Forester

5.–6. Mercedes-Benz GLE, Opel Mokka

V rámci ankety odborná ženská porota poprvé volila „Bonbonek roku“, tedy nejzajímavější detail/řešení v autě – toto ocenění si odnesla automobilka Subaru za svůj sofistikovaný bezpečnostní a asistenční systém EyeSight, který má většina jejích modelů již v základní výbavě.

Foto: Žena v autě.cz

EyeSight od Subaru zpříjemňuje řízení a zvyšuje aktivní bezpečnost

Porotkyně a šéfredaktorka magazínu Autíčkář.cz Viola Procházková to doplňuje slovy: „Některé bezpečnostní vychytávky se jinde než v Subaru moc nevidí. Komunikace adaptivního tempomatu, kdy autíčko na displeji svítí brzdovými světly, je příjemná. Systém taky pípne, když do pruhu před vámi někdo přibočí. Auto ví o všem, co se děje v okolí.“

Jak sami vidíte, ženský a mužský pohled na auta se možná liší, ale skutečně povedené, promyšlené a propracované auto se vždy prosadí a uspokojí požadavky žen i mužů.

Kdo má ve vaší rodině větší hlas při výběru auta?
Muž
37,4 %
Žena
16,8 %
Hledáme, co bude vyhovovat nám oběma
45,8 %
Celkem hlasovalo 3870 čtenářů.

Reklama

Načítám