Hlavní obsah

Škoda Octavia ve finále Světového ženského auta roku 2020

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia přesvědčila porotkyně hlavně prostorem, jízdními vlastnostmi a poměrem výkonu a ceny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anketa Světové ženské auto roku (Women's World Car of the Year, tedy WWCOTY) se blíží do finále. Mezi finalisty je i Škoda Octavia, která se tam dostala jako nejlepší ženské rodinné auto. Tady je přehled všech vítězů jednotlivých kategorií.

Článek

Padesát ženských automobilových novinářek z 38 zemí celého světa vybralo vítěze jednotlivých kategorií Světového ženského auta roku 2020. Patrioty může potěšit, že je mezi nimi i Škoda Octavia. Jde o již jedenáctý ročník této ankety, kdy vítězové v každé kategorii byli vybráni pro nejlepší výsledky ve svých segmentech s ohledem na bezpečnost, pohodlí, technologie a takzvané value for money, tedy užitné hodnoty s ohledem na pořizovací cenu. V každé kategorii byly do užšího výběru vybrány tři nejlepší modely a teď už známe jejich vítěze.

A než vám je všechny představíme, tak vám můžeme rovnou s radostí oznámit, že se do této vybrané společnosti dostala i Škoda Octavia, která získala titul nejlepšího rodinného auta roku. Porotkyně ocenily zejména její prostornost, pohodlí a právě užitnou hodnotu. Dalšími vozy, které v hodnocení jistě zaujmou, je Ferrari F8 Spider s titulem nejlepšího sportovního auta roku, zatímco nejlepším středním SUV se stal Defender.

Kompletní přehled všech vítězů jednotlivých tříd:

Nejlepší městské auto rokuPeugeot 208
Nejlepší rodinné autoSkoda Octavia
Nejlepší luxusní autoLexus LC500 Cabrio
Nejlepší sportovní autoFerrari F8 Spider
Nejlepší městské SUVPeugeot 2008
Nejlepší velké SUVKIA Sorento
Nejlepší střední SUVLand Rover Defender
Nejlepší 4x4 a pick-upFord F-150
Nejlepší elektromobilHonda e

Auta v anketě WWCOTY musela být uvedena na trh v období od ledna do prosince 2020 a všechny hlasy byly ověřeny auditorskou společností. Z devíti finalistů teď budou novinářky volit jedno, které získá titul Světové ženské auto roku. Vítěz bude vyhlášen 8. března při příležitosti Mezinárodního dne žen.

Světový ženský automobil roku je jedinou automobilovou cenou, kdy hlasují o výsledku výlučně ženy. Organizátoři cen ale zdůrazňují, že jim nejde o žádný feminismus, ale jednoduše o to vybrat nejlepší auto roku. „Nejsou to ,ženská auta', protože nic takového neexistuje. Místo toho jsou automobily vybírány na základě kritérií, kterými se řídí všichni spotřebitelé, včetně bezpečnosti, kvality, ceny, designu, jízdní dynamiky a dopadů na životní prostředí, “ píše se v prohlášení WWCOTY.

A co vy? Kterému z finalistů byste titul Světového ženského auta roku dali? A proč? Podělte se s námi v diskuzi!

Reklama

Související témata:
Načítám