Hlavní obsah

Je rozhodnuto, známe vítěze ankety Auto roku 2020!

Foto: Shutterstock

Radujme se, veselme se, Česko již zná vítěze prestižní ankety Auto roku 2020. Svého krále zvolila odborná porota složená z motoristických novinářů, hlasování veřejnosti však posadilo na trůn docela jiný vůz. Podívejte se na výsledky hlasování obou skupin…

Článek

A je to tu, urny jsou uzavřeny, hlasy poctivě sečteny a obálky s výsledky připraveny k otevření. Jste zvědaví, jaký vůz bude korunovaný králem? Po čtyřech letech nadvlády vozů Škoda (2015 Fabia, 2016 Superb, 2017 Kodiaq a 2018 Karoq), kterou loni ukončil Ford Focus, to letos bude vůz zcela jiné značky…

Letos poprvé nastala zvláštní situace, kdy se do velkého finále kvůli rovnosti hlasů v předchozím kole probojovalo hned šest aut místo obvyklých pěti. Tuzemská Škoda mezi nimi měla své silné želízko v ohni, dlouho očekávaný kompaktní crossover Kamiq. Ten však na celkové vítězství nedosáhl, musel si vystačit s třetím místem. To pro Škodu bude jistě zklamáním, byť za sebou nechala skvělý offroad Suzuki Jimny, povedené mini Peugeot 208 i atraktivní crossover Kia Xceed. Zastínil ji však další skvělý crossover Mazda CX-30 a především vynikající sportovní sedan BMW řady 3, který si celkové vítězství a korunu krále rozhodně zaslouží.

Auto roku 2020, hlasování odborné poroty
1. místoBMW řady 3
2. místoMazda CX-30
3. místoŠkoda Kamiq
4. místoKia Xceed
5. místoPeugeot 208
6. místoSuzuki Jimny

Vedle hlavní ankety proběhlo také hlasování o Ekologické auto roku, kterým se po zásluze stalo Audi e-tron, elektromobil vybavený tou nejmodernější technikou – včetně aktuálně nejpropracovanějšího systému rekuperace kinetické energie.

Foto: Audi

Elektrické Audi e-tron možná nejvíc zaujme digitálními zpětnými zrcátky, důležitější technické novinky však skrývá pod kapotou

Technickou inovací roku byl vyhlášen motor SKY-X od Mazdy, který spojuje to nejlepší z dieselového (nízká spotřeba, silný zátah v širokém spektru) a benzinového motoru (točivý charakter, kultivovaný běh a tichý provoz).

Foto: Mazda

Motor SKY-X přináší živost benzinového motoru se spotřebou blížící se dieselu

Oficiální ceremoniál vyhlášení vítězů a předání cen proběhl dnes v prostorách výjimečné budovy Cubex centra v Praze.

Vedle volby odborníků proběhlo také hlasování veřejnosti na stránkách Garáž.cz, jehož pořadí nejlepší trojice skončilo docela jinak. Bronzovou medaili získal Hyundai i30 N Fastback, stříbro pak obhájila Mazda CX-30 (shodně s pořadím novinářů) a zlato s velkým přehledem vybojovala Škoda Kamiq.

Auto roku 2020, hlasování veřejnosti na Garáž.cz
1. místoŠkoda Kamiq
2. místoMazda CX-30
3. místoHyundai i30 N Fastback

Nám nezbývá než pogratulovat vítězům – v letošní tvrdé konkurenci bylo jejich vítězství skutečně zasloužené. A vám, naši milí čtenáři, děkujeme za účast při hlasování. Na oficiálním vyhlašování jsme předali zástupcům automobilky Škoda speciální cenu za Garáž i celý Seznam.

Reklama

Načítám