Hlavní obsah

Jak se vám líbí? Nová Škoda Fabia na prvních renderech

Foto: Kolesa.ru

Čtvrtá generace oblíbené Škody Fabia se již připravuje na svou slavnostní premiéru a fanoušci značky se třesou nedočkavostí. Už víme, že nový model bude větší, vybavenější a dospělejší… ale bude se nám také víc líbit? První render vytvořený na základě oficiálních skic vypadá hodně lákavě!

Článek

Do diáře si poznamenejte datum 4. května – to se oficiálně a s patřičnou pompou představí čtvrtá generace mladoboleslavského bestselleru, nová Škoda Fabia. Samozřejmě u nás můžete očekávat plné odhalení všech jejích tajemství, ale pozorní čtenáři už o ní z předchozích článků vědí to nejdůležitější…

V první řadě to, že díky použití moderní platformy MQB-A0 povyroste do délky a šířky, aby nabídla posádce ještě víc životního prostoru. Nová platforma také posune laťku jízdního komfortu a ovladatelnosti, umožní nasazení nejmodernějších technologií v oblasti digitalizace, konektivity a jízdní asistence. Těšit se můžete nejen na výkonné, a přitom spolehlivé benzinové tříválcové motory, ale dokonce i na benzinový čtyřválec 1,5 TSI s výkonem 150 koní!

Foto: Škoda Auto

Co se skrývá pod kamufláží, to se dozvíme již zhruba za týden!

Nejnověji nám Škodovka odhalila, jak by nová Fabia měla vypadat. Zatím pouze na oficiálních skicách, ale ty jsou už dostatečně výmluvné – odhalují totiž osobitější tvář, uhlazenější design a dynamičtější linie. Její tvary tak nejen potěší oko, ale také pomohou zlepšit aerodynamiku, koeficient odporu vzduchu klesl z hodnoty 0,32 na pouhých 0,28.

Foto: Škoda Auto

Skici vždy vypadají dramaticky, sériová auta častokrát už tolik ne. Jak dopadne Fabia?

Designérské skici také inspirovaly nezávislé grafiky, aby je zkusili přetavit do produkční podoby alespoň ve formě počítačového renderu. Dosud nejpovedenější je z dílny ruského serveru Kolesa.ru a nová Fabia na něm vypadá skutečně důstojně.

Foto: Kolesa.ru

Fabia 4. generace převezme nový LED světelný podpis ve tvaru položeného písmene „V“

Znovu připomínáme, že se finální tovární podoba vozu může – a také pravděpodobně bude – v mnoha detailech lišit, nicméně i toto dílo nezávislého grafika dává určitou hmatatelnější představu o sériovém autě, které uvidíme celé právě až 4. května. Takže… jak se vám líbí?

Reklama

Související témata:
Načítám