Hlavní obsah

Čtvrtá Fabia se poodhaluje na škodováckých malůvkách

Foto: Škoda Auto

Čtvrtá Fabia už klepe na dveře a díky uvolněným skicám máme opět jasnější představu o jejím finálním designu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto zveřejnila nové skici, které odhalují design čtvrté generace populární Fabie. Designové náčrty lákají na úplné představení, plánované na letošní 4. květen. Díky snímkům máme jasnější představu především o přídi, nicméně ochuzeni nebudete ani o zadní lampy. Mrkněte na to, horká škodovácká novinka už pomalu přijíždí.

Článek

Ať chcete, nebo ne, čtvrtá Fabia bude tržní hit. Proč si to myslíme? Podívejte se na příslušný článek našeho seriálu Fenomén, kde se dozvíte zajímavá a všeříkající statistická data. A navíc, protože jsme už měli tu čest s kamuflovanými prototypy, zjistili jsme pro vás takřka vše podstatné. Zpětná reakce? Veřejnosti se lidová škodovka prostě a jednoduše líbí.

Nová generace se světu plně odhalí už přespříští týden, konkrétně v úterý 4. května. Podle zástupců Škoda Auto půjde o výrazně emotivnější auto než dosud. Mezigenerační posun má být podobně signifikantní jako v případě přechodu z jedničkové na dvojkovou Fabii. Přece jen vozidlo díky platformě MQB-A0 naroste do šířky o 48 milimetrů, zatímco na délku o 110 milimetrů.

Foto: Škoda Auto

Auto vyrostlo do délky i šířky

Vzhledově stále půjde o tradiční kompaktní hatchback, ačkoli máme očekávat výrazné hrany, velkorysé objemy, jasné kontrasty, „propnuté“ plochy karoserie a boční dveřní linie inspirované českou vlajkou, respektive jejím typickým klínem.

Foto: Škoda Auto

Zadní diodové lampy se představí ve zcela novém zpracování

Lampy budou diodové, vzadu dvoudílné, maska geometrická, podobná té, jakou nosí omlazený Kodiaq. Siluetu oken podtrhává chromový profil a sportovní design navozuje široký zadní difuzor. Chtěli byste barevně odlišenou střechu od karoserie? Pokud ano, máme dobrou zprávu – tato možnost bude dostupná.

Foto: Škoda Auto

Provedení hlavních LED světel poodhaluje uveřejněná skica

Premiéra čtvrté Fabie klepe na dveře stejně intenzivně jako vůně jara. Snad se s odhalením nového modelu vydáme i vstříc lepším motoristickým zítřkům. Než tomu tak bude, zůstaňte naladěni na naši garážnickou vlnu. Pecek a zajímavostí pro vás máme vždycky plný batoh.

Reklama

Načítám