Hlavní obsah

Nová Škoda Fabia nabízí první pohled do interiéru

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní představení nové Škody Fabia se již kvapem blíží, a automobilka tak pokračuje v poodhalování jejích tajemství. Poslední kapitolou je nahlédnutí do interiéru prostřednictvím designérských skic.

Článek

Kabina předchozích generací Škody Fabia vždy nabízela skvělou prostornost, perfektní ergonomii a vysoké užitkové vlastnosti. Ale protože šlo primárně o laciné auto, nikdy nepřekypovala vzdušností, stylem nebo výbavou. Ostatně pohled do kabiny minulé generace to jen potvrzuje…

Foto: Škoda Auto

Kabina minulé Fabie byla především funkční, o jakémkoliv stylu si mohla nechat jen zdát

Kabina blížící se čtvrté generace oblíbené Fabie přebírá její silné vlastnosti, ale její design by měl podpořit dojem vzdušnosti, osvěžit ho barvami (dekory na této skice jsou oranžové) a nabídnout technologie z modelů vyšších tříd (virtuální kokpit, velký dotykový infotainment a další).

Páteří palubní desky je typická ozdobná lišta kopírující svým prohnutím tvar kapoty. Na ní spočívá velký dotykový displej infotainmentu, který sdružuje většinu funkcí vozu – ale dobrou zprávou je, že ovládání klimatizace má stále vlastní panel.

Foto: Škoda Auto

Kabina nové Fabie budí dojem větší stylovosti a propracovanosti, nabídne také nejmodernější technologie v podobě virtuálního kokpitu a velkého dotykového infotainmentu

Před řidičem je pak virtuální kokpit, tedy digitální přístrojový panel nabízející hned několik variant zobrazení informací, samozřejmostí je také nový dvouramenný multifunkční volant s otočnými ovladači, na které je radost koukat a také se jich dotýkat. Povšimněte si také krásných detailů, jako jsou kruhové výdechy klimatizace na krajích palubní desky, „plovoucích“ madel dveří nebo ladně prohnutých chromovaných klik dveří. Provedení loga modelu by také mělo být stylovější a barevnější.

Že bude Fabia stále primárně dostupným vozem, poznáte třeba z klasického otočného ovladače světel (nové modely už mají dotykový panel), páky voliče převodovky (Octavia už má jen malý joystick) a ruční páky parkovací brzdy (místo tlačítka elektronické parkovací brzdy, které by ušetřilo místo na středovém tunelu).

I přes tyto maličkosti dělá interiér skvělý dojem ještě více propracovaného auta – a přesně takový cíl má automobilka s celou novou Fabií. Je postavená na moderní platformě, takže nabídne víc vnitřního prostoru, moderní technologie, výkonné a úsporné motory (včetně čtyřválce!), a hlavně dospělé jízdní vlastnosti. To si ostatně můžete přečíst v našich prvních dojmech za volantem maskovaného prototypu.

Nezbývá tedy než se těšit na slavnostní představení nového modelu, které proběhne již v úterý 4. května. Můžeme vám slíbit kompletní informační servis, tak zůstaňte naladěni na Garáž.cz!

Jak se vám líbí interiér nové Škody Fabia?
Paráda!
58,4 %
Docela ujde
6,9 %
Uvidíme až podle fotek
24,8 %
Hrůza
9,9 %
Celkem hlasovalo 8232 čtenářů.

Reklama

Načítám