Hlavní obsah

Nejzajímavější veteránské auto-moto burzy, které na vás čekají do konce roku 2023

Foto: Martin Večeřa pro Retro Garáž

Bude se prodávat, kupovat, vetešit… Po celém Česku!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas od času se na veteránských auto-moto burzách dají koupit úplné poklady, hlavně pokud oboru hovíte a prodejce zase tolik ne. Nicméně kam do konce roku 2023 ještě vyrazit za lovem dílů, součástek, literatury nebo poznání? Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce z celého Česka.

Článek

Auto-moto burzy jsou cílem nejen hledačů různých pokladů, ale rovněž rodin s dětmi. Kolikrát skutečně můžete vidět, jak nadšený otec popisuje svému zvídavému dítku, co to je Kozí dech (Stadion S11) nebo k čemu je ta či ona součástka. A právě na takové akce jsme se zaměřili, přinášíme vám výběr těch nejzajímavějších, které se uskuteční do konce roku 2023.

Podzimní Retro Garáž

Na klasickou auto-moto burzu, kterou poslední roky doplňují úspěšné živé dražby veteránů, musíte zamířit v sobotu 11. listopadu 2023 do Lysé nad Labem na Výstaviště. Krytá burza vzhledem k velikosti přináší všehochuť zboží – a to od různé veteše přes upomínkové předměty až po skutečné rarity. Začíná se už v osm ráno a vstupné je 150 Kč.

Foto: Martin Večeřa pro Retro Garáž

Retro Garáž je plná aut, motorek i dílů.

Burza Chotusice

Veterán burza s obrovskou tradicí se koná několikrát do roka právě v Chotusicích u Čáslavi pod záštitou Veteran Bazar Muzea. Obří venkovní burza má mezinárodní účast a prodejní plocha tvoří cirka 70 000 m², kde se vždy protočí několik tisíc lidí. Začíná se od sedmi hodin ráno, vstupné stojí stovku a nejbližší termín burzy je už 29. července 2023. Další termíny 2. září 2023, 4. listopadu 2023 a 9. prosince 2023.

Foto: Jan Majurník

Po burze se můžete jít ještě podívat do blízkého muzea.

VeteránTechna Brno

VeteránTechna Brno (dříve MotorTechna) je další z velkých auto-moto burz, které se konají v Česku. Na místě na vás čekají trhy, výstava historických vozidel, prodej součástí, náhradních dílů a také dokumentace. Akce se koná na ploše 1730 m² v krytých pavilonech a na 11 200 m² na volné ploše brněnského výstaviště. Akce začíná od osmi hodin ráno a za vstupné dáte 200 Kč.

Auto Moto Veterán Burza – Drahotuše

Na Drahotušské burze, která se koná za každého počasí, pořídíte vše možné, co se týká motoristického světa. Konkrétně jde o díly pro auta i motorky a dále o příslušenství, literaturu, sběratelské předměty, zemědělskou techniku a jiné. Na místě konání bude přítomno rovněž občerstvení, akce začíná už od šesti ráno, přičemž letos stihnete ještě termíny 26. srpna 2023, 23. září 2023 a 14. října 2023.

Auto-Moto-Burza Valy u Přelouče

Sháníte auto-moto díly na veteránské vozy? Zajímá vás sběratelství nebo starožitnosti? A co další spotřební zboží či farmářské produkty? Pokud ano, nabízí se navštívit otevřenou burzu ve Valech u Přelouče, která se koná na ploše 25 000 m². Akce jsou plánované na neděle, konkrétně 13. srpna 2023, 10. září 2023, 8. října 2023, 12. listopadu 2023 a 10. prosince 2023.

Foto: Auto-Moto-Burza Valy u Přelouče

Auto-Moto-Burza Valy u Přelouče nabídne prodejní plochu 25 000 m².

Auto-moto-veteran burza Chrášťany

Chrášťanská (u Českého Brodu) auto-moto veterán burza spojuje nadšence do starého motorismu, sběratelství a armádních věcí z celého Česka i zahraničí. Na otevřené ploše 10 000 m² vám prodejci nabídnou skutečně vše možné, a to od drobností po celé vozy. Nejblíže se akce uskuteční 24. září 2023, poté 22. října 2023 a 19. listopadu 2023. Začátek je v sedm ráno, konec v pravé poledne.

Foto: Auto-moto-veteran burza Chrášťany

Pozor, jde o Chrášťany u Českého Brodu.

Auto moto burza Buštěhrad

Auto moto burza Buštěhrad přináší kromě klasického prodeje zboží všeho druhu rovněž bohatý doprovodný program, který čítá kupříkladu grilování prasete, přehlídku historických autobusů, ukázky aut i motorek, akci hasičů, živou hudbu nebo výstavu těžké techniky. Do Buštěhradu se tedy můžete vydat už 14. října 2023, a to mezi šestou ranní a druhou odpolední.

Foto: Auto moto burza Buštěhrad

Buštěhradská burza nabízí ještě doprovodný program.

Auto-moto burza a bleší trhy Svitavy

Svitavská auto-moto burza je zajímavá tím, že funguje rovněž jako bleší trh, což znamená, že zde máte šanci koupit prakticky cokoli – od starého pohledu po vzácný nález ze stodoly. Rozhodně půjde o ráj pro milovníky veteše, knih, militarií, porcelánu, mincí, vláčků a dalších.

Foto: Auto-moto burza a bleší trhy Svitavy

Kromě auto-moto burzy se na místě koná také klasický blešák.

Akce se koná za každého počasí na plochodrážním stadionu Svitavy, a to ve dnech 6. srpna, 20. srpna, 3. září, 17. září, 1. října, 15. října, 5. listopadu, 19. listopadu, 3. prosince a 17. prosince 2023. Vstupné je 40 Kč a začátek od šesti ráno.

Burza Bzenec

Zámecký park Bzenec se už 24. září 2023 stane místem konání auto-moto burzy, kde kromě samotných vozidel a náhradních dílů koupíte třeba starožitnosti, mince, sběratelské předměty a vše, co souvisí s kutilstvím. Akce startuje od sedmi ráno a končí v pravé poledne, občerstvení je dle slov organizátora zajištěno.

Foto: Burza Bzenec

Burza Bzenec se koná už 24. září 2023.

Auto moto, antik burza

Všeobecná burza pořádaná na letišti Tchořovice u Blatné se koná na zpevněné ploše o rozloze 300 000 m². Na místě budete moci koupit auto-moto díly, starožitnosti, ale také knihy, mince či známky. Občerstvení i toalety pořadatel zajišťuje, akce začíná od sedmi ráno, přičemž plánovaná data pro letošek jsou 26. srpna, 30. září, 28. října a 25. listopadu 2023.

A co vy? Vybrali jste si z našeho seznamu? Baví vás veteránské auto-moto burzy? A jaké ještě znáte nebo kam chodíte? Napište nám to do komentářů pod článek, ať víme my i ostatní.

Reklama

Načítám