Hlavní obsah

Tipy na víkend: Amerika, tuningové války a závodící veterány

Foto: Vojta Chaura

Pardubické závodiště se v sobotu promění v malou velkou Ameriku

Polovina srpna je za námi, takže ještě můžete využít teplých dnů k návštěvě pardubického amerického festivalu, veteránů v Kutné Hoře, traktoriády na jihu Čech nebo se blýsknout naleštěným autem na letišti v Panenském Týnci. Co ještě dělat o víkendu? Mrkněte na naše tipy!

Článek

Přátelé Ameriky

Jestli milujete americké káry a máte rádi multižánrové akce, tak určitě vyrazte v sobotu do Pardubic. Na závodišti se už 17. srpna bude konat čtvrtý ročník festivalu Friends Fest, který je určený pro fanoušky zámořských vozů, motorek, jídla, techniky a historie. Akce je vhodná i pro vyznavače hudebního stylu blues, country nebo rock and rollu.

Jako návštěvníci se můžete těšit na svět Divokého západu, armádních kempů, amerických dragounů, rodea, módních přehlídek a také na mnoho soutěží. Ani nejmenší účastníci se nebudou nudit – pro ně si organizátoři připravili dětský den s mnoha atrakcemi. Akce potrvá celkem 12 hodin – začíná v deset dopoledne a končí v deset večer. Pokud jdete čistě po vozidlech, připravte se na to, že uvidíte přes 600 různých aut a 100 typů motorek. Celý festival budou moderovat známí herci, a to Martin Dejdar a Petr Vacek. Do 16. 8. 2019 je cena vstupenky 250 korun. Vstupné na místě (17. 8. 2019) bude za 350 korun a za vstup od čtyř odpoledne zaplatíte 450 korun.

Foto: Friends Fest

Do Pardubic zavítají také imitátoři Elvise Presleyho

Historici uhánějí do vrchu

Foto: Veterani Kutná Hora

O výběr aut se postará odborná komise

Už nadcházející sobotu a neděli se v Kutné Hoře uskuteční mezinárodní závody do vrchu historických vozidel vyrobených do roku 1936. Nejde však o tradiční rychlostní zkoušky, ale jízdu pravidelnosti, kde zvítězí ten, kdo zajede všechna čtyři měřená kola v co nejpodobnějším čase. V plánu je i spanilá jízda vedoucí přes okolní obce, která začíná i končí na Palackého náměstí.

Foto: Veterani Kutná Hora

Kdo by neměl rád staré stroje vyrobené do roku 1936?

Po celý víkend bude také probíhat akce zvaná Regionální festival kvalitních potravin s doprovodným programem pro celou rodinu. Hudební vložku zajistí například Děda Mládek Illegal Band, O5 & Radeček či Petra Černocká. Garantem výběru těch nejunikátnějších vozů je Národní technické muzeum, které také pro letošní rok převzalo záštitu. Akce je pro veřejnost zcela zdarma

Armáda na Moravě

Chcete si zkusit řídit malý tank nebo jeep? Tak to musíte v sobotu do 9 hodin dopoledne dorazit do Pánova u Hodonína. Největší vojensko-historická akce na jihu Moravy představí okolo 80 kusů armádní techniky a historických vozidel, legendární ruské uazy nevyjímaje. Pokud byste se chtěli podíval i na spanilou jízdu, musíte na místo přijet o den dříve. Kolona vyráží v pět hodin odpoledne z Dubňan a v cca 19 hod. přijede do Hodonína. Vstupné činí 150 korun za dospělého, pro děti je akce zdarma.

Foto: Spolek Moravská Tanková Sahara

Je libo trochu vojenské techniky? Tak se vydejte na jih Moravy!

Traktoriáda

V sobotu 17. srpna na hřišti u mostu v Dráchově (Jižní Čechy) nuda určitě nebude, takže můžete vzít celou svoji rodinu a vyrazit na přehlídku a závody traktorů. Už osmý ročník akce uvítá také všechny vlastníky starých i nových strojů nebo mašin domácí výroby. Pokud máte dost odvahy, můžete se zúčastnit samotné netradiční rallye a zkusit si jízdu pralesem, couvání s válcem nebo hod pneumatikou. Majitel nejhezčího agrostroje vyhraje sud piva.

Foto: Město Horní Planá

Závody traktorů v blátě? O tom přesně bude letošní traktoriáda

V 11 hodin dopoledne začíná registrace vozidel, v půl jedné je prohlídka a od dvou odpoledne začínají soutěže. Konec závodů je plánován na zhruba pátou odpolední. Po celou dobu trvání akce je zajištěno občerstvení a vstupné je zcela na vás – tedy dobrovolné. Aby se nenudily vaše ratolesti, můžete je postavit na skákací hrad, nechat jim pomalovat obličej nebo je vypustit do herního koutku. Areál bude k dispozici až do 22 hodin a atmosféru zpříjemní hudba i posezení. Podobná akce se koná také v Seči (Východní Čechy), začíná v jednu odpoledne a nese název Železnohorský traktor 2019.

Foto: FILMpro

O zábavu rozhodně nouze nebude

Tuning bude!

Foto: Jakub Misík

Jestli máte rádi tuning, hlučnou hudbu, drifty a závody, pak určitě nezapomeňte přijet do Panenského Týnce

Upravené káry, diskžokejové, závody a spousta paliva – to vše vás čeká od pátku 16. srpna 2019 do neděle 18. srpna 2019 na letišti v Panenském Týnci. Vstupné na tři dny vyjde na 300 korun, nicméně děti do 15 let to mají za polovinu a předškoláci nebo ZTP se do areálu dostanou zcela zdarma. Událost Car Wars je plně organizovaná, takže na místě budou fungovat zdravotníci a pořádková organizátorská hlídka. Na co se tedy těšit?

Foto: Michal Jirák

Tuningové káry zaplaví letiště v Panenském Týnci. Dorazíte také?

Samozřejmě půjde o závodění, takže měřené sprinty na 400 metrů nebudou chybět. V rámci módních soutěží půjde o hledání nejhezčího vozu srazu a nejkrásnějšího nočního nasvícení. Máte opravdu hlasité audio? Přijeďte jeho výkon porovnat s ostatními! Dále se těšte na drifty, diskotéku, koncert, doprovodný program, stánky, simulátory, případně můžete využít i vyhlídkový let helikoptérou.

Reklama

Načítám