Hlavní obsah

Obytný Ford Transit pro fanoušky tuningu

Foto: MS-RT

Kdo řekl, že obytná auta musí být nudné bílé krabice, které na silnici připomínají pojízdnou šikanu? Tenhle Ford Transit prošel kompletní sportovní úpravou, přitom si zachoval všechnu svou praktičnost a užitkovost. Za jeho volantem se rozhodně nebudete stydět za to, že řídíte obytný vůz.

Článek

Žádný Ford Transit ještě nevypadal lépe (tedy kromě těch s motorem z GT40 nebo Formule 1)! Jen se podívejte na ten agresivní přední nárazník s rozšklebeným otvorem sání, na ty vytažené blatníky dokola vyplněné 20palcovými koly OZ se závodním designem a zadní nárazník se dvěma koncovkami sportovního výfuku. Tohle auto vypadá rychle a polepy na karoserii tak v tomto případě vůbec nevadí.

Na svědomí ho má britský úpravce MS-RT a nezůstalo jen u exteriéru, vylepšili také kabinu. Sedačky jsou potažené bílou kůží s modrým prošíváním a doplňky, modré jsou i bezpečnostní pásy, na volantu jsou karbonové prvky a největší frajeřinou je strop imitující noční oblohu. Konkrétní specifikace se ale vždy přizpůsobí přáním zákazníka – vybrat si můžete čalounění kůží Nappa a semišem různých barev, volitelná je i varianta sezení (dvoumístné, třímístné, pěti- nebo šestimístné uspořádání).

Foto: MS-RT

Kabina připomíná spíš luxusní klub než obytný vůz. Naspecifikovat si ho navíc můžete zcela podle svých přání

Stejně jako u každého obytného Transitu tu najdete také dřez, plynový vařič i troubu a řadu šikovných úložných prostor a elektrických zásuvek. Spát se dá na rozložené lavici v kabině nebo výklopném stanu na střeše, na bok si můžete ještě instalovat vytahovací roletu kryjící posezení u auta. O pohon se stará dvoulitrový turbodiesel, se kterým díky jeho 405 Nm zátahu nebudete za loudu. Jen pozor, ať si v zatáčkách nerozsypete všechny zásoby...

Takhle vyladěný speciál ale nevyjde právě lacino – britský majitel dal za tento konkrétní kousek v přepočtu přes 2 miliony korun! Ale výsledek je tak propracovaný, že za ty peníze určitě stojí. A jen málokdo bude mít takhle pohledný a svižný obytný vůz.

Reklama

Načítám