Hlavní obsah

Postřehli jste odchod Jimnyho? Je zase zpět, ale jinak

Foto: Jakub Deml

Suzuki Jimny hlásí návrat, ovšem v lehce pozměněné formě

Možná jste to ani nepostřehli, ale čtvrtý Jimny v tichosti zmizel z nabídek Suzuki. Nebudeme vás napínat, stalo se tak kvůli emisím. Máme však i dobrou zprávu, oblíbený off-road se vrátí zpět, s větším kufrem, ale pouze se dvěma místy k sezení. Tušíte tak správně, že nově půjde o lehký nákladní automobil. Vadí to však někomu?

Článek

Když se v roce 2018 ukázal čtvrtý Jimny v ryze krabicovém provedení, mnoho řidičů zajásalo. Dlouho očekávaný debut modernizovaného pravověrného off-roadu se v záplavě uměle tlačených hybridů a elektromobilů jevil jako zázrak. Jenže věčně netrvá ani oběd, takže prcek od Suzuki dojel na emise a zmizel z nabídky. Kdo nad ním zlomil hůl, měl by spěchat pro zpevňovací pásku, Jimny se totiž vrací.

Foto: Suzuki

Suzuki Jimny je zpět, ovšem jako dvoumístný náklaďák

Automobilka ohlásila comeback vozu ve formě dvoumístného lehkého nákladního automobilu, a to znamená, že se jeho uživatelé dočkají většího nákladového prostoru o objemu 863 litrů a ochranné dělící mříže, ovšem přijdou o zadní sedačky. Ruku na srdce, komu to vadí? Většina lidí stejně jezdí v autě sama, maximálně ve dvou.

Foto: Suzuki

Vnější design se nezměnil, bystré oko zahlédne jen ochrannou dělicí mříž

Stále se tedy bavíme o autě na žebřinovém rámu, se čtyřkolkou, tuhými nápravami a redukcí. Změny se nedotkly ani motoru, pod kapotou bude pořád benzinová patnáctistovka naladěná na výkon 75 kW (102 k) a sílu 130 Nm. Řazení obstará i nadále pětirychlostní manuál. Zkrátka skoro všechno bude jako dřív.

Foto: Suzuki

Základy a pohonné ústrojí zůstaly stejné

Jak se na takovou situaci díváte vy? Vadí vám absence zadních sedadel, nebo jste naopak rádi, že se Suzuki Jimny bude v Evropě prodávat i nadále? Očekáváme vaše reakce v komentářích pod článkem a v anketě níže.

Vadí vám, že se bude Suzuki Jimny prodávat jen jako dvoumístné?
Vůbec nevadí, jsem rád, že bude
60,9 %
Radostí neskáču, ale nedá se nic dělat
8 %
Při koupi by to pro mě byl problém
13 %
Suzuki Jimny mě vůbec nezajímá
18,1 %
Celkem hlasovalo 6871 čtenářů.

Reklama

Načítám