Hlavní obsah

Vzpomínáme na jedničkovou Octavii a měříme, o kolik se vyplatí zpomalit na dálnici – Týden v Garáži

Foto: Škoda

Uplynulý týden se sice do dějin zapíše jako ten, kdy zesnula milovaná britská královna Alžběta II, my ale přinášíme rozptýlení v podobě shrnutí novinek, testů, kvízů a zajímavostí, které se v uplynulém týdnu objevily u nás na Garáži.

Článek

Nejprve jedno výročí. Je tomu 25 let, co se na trhu poprvé objevila novodobá Škoda Octavia Combi. Vůz, který se stal ideálním českým rodinným autem, přivezl nebývalou praktičnost, která přetrvává dodnes, kdy je na trhu již čtvrtá generace populárního mladoboleslavského modelu. A jak ukazují výsledky ankety ve článku, Češi nejen že na jedničkovou Octavii vzpomínají – mnoho z nich jejích služeb využívá ještě dnes. Koneckonců první generace se coby Octavia Tour prodávala až do roku 2010!

Jako každý týden, přinesli jsme vám taky několik testů. Martin Jánský ve svém článku shrnul pět měsíců, během kterých nám v redakci dělala společnost elektrická Dacia Spring – nejlevnější plnohodnotný elektromobil na českém trhu. A měli bychom tu ještě jeden malý elektrický vůz – prémiovou Cupru Born.

Pokud jste ale více orientovaní na klasiku, možná vás zaujme spíš česká rarita jménem Kaipan, případně některý z veteránů. Nabízíme vzácnou vojenskou Škodu 903 nebo ještě vzácnější vůz dnes již zapomenuté značky Ansaldo.

Foto: Tomáš Kopečný

Kaipan 57a je českou variací na Lotus Seven, pocházející ze Smržovky

Poprvé jsme taky dostali příležitost svézt se novou Mazdou CX-60 nebo reinkarnací legendárního „Busíku“ – Volkswagenem ID. Buzz. Dalibor potom nabízí klasický test ojetiny – tentokrát lehce kontroverzní, ale povedené Toyoty C-HR. A na svou vůbec nejoblíbenější ojetinu zavzpomínal i Krab, který říká, že BMW řady 5 E39 bylo dost možná nejlepším autem, které kdy vlastnil.

Zajímavý test, tentokrát však zaměřený na úspornost, připravil taky Honza Majurník, který na třech rozličných autech zkoušel, jaký je rozdíl ve spotřebě při různých dálničních rychlostech.

Zajímavý lidský příběh se pak ukrývá ve článku od Tomáše Hyana. Věděli jste, že byl Jochen Rindt jediným šampionem Formule 1 jmenovaným in memoriam?

Na závěr vyzkoušejte některý z našich kvízů. Možná vůbec nejobtížnější kvíz, který jsme kdy připravili, je ten o výbavách. Uhodnete, které prvky jsou v autech za příplatek a které dostanete v základní ceně? Máme tu taky pokračování oblíbeného kvízu, v němž máte za úkol určit, jaký znak patří jaké automobilce, a samozřejmě nechybí ani tradiční kvíz sestávající z otázek pro autoškoly.

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Reklama

Související témata:
Načítám