Hlavní obsah

Kam o víkendu? Startuje oblíbená jihočeská setinová rally a sjedou se auta z Československa i světa

Foto: Zdeněk Klíma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další zářijový víkend se rychle blíží a my vám už tradičně přinášíme naše doporučení na nejzajímavější motoristické události o nastávajícím volnu. V Českých Budějovicích odstartuje populární jihočeská veteránská rally, na opačném konci Česka se sjedou československá auta a Praha přivítá veterány i youngtimery ze všech koutů světa.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

South Bohemia Classic 2022

O nastávajícím víkendu v Českých Budějovicích odstartuje jeden z největších každoročních jihočeských motoristických svátků. Už v pátek 9. září tam v odpoledních hodinách začíná letošní veteránská rally South Bohemia Classic 2022. Start soutěže už tradičně bude na náměstí Přemysla Otakara II., kde si všechna auta můžete prohlédnout i vy. Ze slavnostního startu posádky vyrazí na první 160 kilometrů dlouhou etapu s cílem v nočním Českém Krumlově.

Foto: Petr Skřivánek

Do veteránské setinové rally jsme v loňském roce odstartovali i my se stařičkou Octavií, ale vůbec to nešlo podle plánů

Následující den na první etapu naváže delší druhá etapa s přibližnou délkou 300 kilometrů, která odpoledne vyvrcholí divácky oblíbenou městskou časovou zkouškou Grand Prix Kaplice. Poté zamíří do svého cíle v Dolní Vltavici. Veteránské rally jsme se v loňském roce zúčastnili i my za volantem klasických Škodovek a o našich krizových situacích i nezapomenutelných zážitcích si můžete přečíst v tomto článku.

Jihočeské setkání sportovních vozů Škoda Felicia

A jen nedaleko se o blížícím se víkendu uskuteční 21. jihočeské setkání sportovních vozů Škoda Felicia. Ve dnech 9. až 11. září se v kempu Zvíkov sjedou majitelé a milovníci legendárních československých kabrioletů z 50. let minulého století a budou společně oslavovat jeden z nejslavnějších vozů našeho automobilového průmyslu.

Foto: Škoda Auto

Původní kabriolet Škoda Felicia je jedním z nejslavnějších československých vozů všech dob

Hlavním okamžikem programu přitom bude sobotní spanilá jízda, startující už v devět hodin ráno. Zatím nejnovější informace na oficiálních stránkách Felicia Clubu potvrzují účast 34 registrovaných posádek.

Sraz vozidel československých

Ve stejných dnech se bude v kempu Žralok u Podhradského rybníku nedaleko města Plumov v Olomouckém kraji konat sraz československých vozidel. Pořadatelé se přitom zaměřili na období Československa od 60. let až po divoké devadesátky. Přivítají tedy všechny osobní vozy, jaké tehdy bylo možné koupit v Mototechnách, Tuzexu nebo autobazarech.

Classic Drive vol. 7

Klasická auta se o nastávajícím víkendu objeví také v Praze. Na střeše obchodního centra Šestka nedaleko pražského letiště se uskuteční přehlídka historických automobilů vyrobených od 50. do 90. let minulého století i takzvaných youngtimerů, tedy aut se stářím od 25 do 29 let a se sběratelským potenciálem.

Foto: Classic Drive

Tradiční sraz Classic Drive na Šestce je událostí pro všechny benzinové nadšence. Najdete tam klasická auta ze všech koutů světa

Nadšenecká událost Classic Drive vol. 7 se na Šestce bude konat v sobotu 10. září od 12 do 18 hodin. Oblíbenost akce s nezaměnitelnou atmosférou a výhledem na letiště dokazuje i skutečnost, že ji v uplynulých ročnících navštívily tisíce benzinových nadšenců.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám