Hlavní obsah

V základu, nebo za příplatek: Vyzkoušejte si kvíz, jak se vyznáte ve výbavách nejnovějších aut

Foto: Jiří Čermák

Automobilky dnes oslovují potenciální zákazníky různými způsoby a často k tomu využívají i nejzajímavější prvky ve výbavách svých nejnovějších modelů. To nás inspirovalo, abychom pro vás sestavili kvíz, kde si můžete vyzkoušet, jak se vyznáte na dnešním trhu. Zvládnete jím projít bez sebemenšího zaváhání a uspějete?

Článek

V našem kvízu vám představujeme různé prvky výbav deseti aut na dnešním trhu. Vaším úkolem je uhodnout, zda jsou v základní, nebo příplatkové výbavě vozu.

1. Začněme něčím jednoduchým a z Česka. Čtvrtá Škoda Fabia přijela na trh s vyšší cenou než předchůdce, přičemž nabídla i bohatší standardní výbavu. Víte, jestli je výškově nastavitelné sedadlo řidiče v nejnovější Fabii v základu, nebo za příplatek?
Foto: Lukáš Volšický
2. Tepelné čerpadlo pro nezávislou klimatizaci a topení je v elektrickém BMW i4 součástí základní výbavy, nebo jej zájemci dostanou pouze za velký příplatek?
Foto: Lukáš Volšický
3. Černé „keramické“ výfukové koncovky má základní kupé Ferrari Roma ve standardní výbavě, nebo jsou k dispozici pouze za příplatek?
Foto: Lukáš Volšický
4. Výrazná zelená barva Kyalami nejnovějšímu Audi RS 3 Sportback náramně sluší, ale většina automobilek nedává zákazníkům to nejlepší zadarmo. Myslíte, že je zelená pro RS 3 v základní výbavě, nebo je za příplatek?
Foto: Lukáš Volšický
5. Už zastarávající aktuální Mazda 2 se nám líbí i díky intuitivnímu ovládání prvků výbavy klasickými ovladači, a dokonce disponuje i automatickou klimatizací. Najdete ji v základní výbavě, nebo až v příplatkovém vyšším stupni výbavy?
Foto: Lukáš Volšický
6. Luxusní Rolls-Royce Cullinan ohromil svět parádním „piknikovým“ sezením v kufru, oficiálně pojmenovaným „Viewing Suite“. Uhádnete správně, zda je v základní výbavě, nebo za příplatek?
Foto: Jiří Čermák
7. Lamborghini Urus přijelo na svět s největšími karbon-keramickými brzdami na produkčním autě. Brzdy s předními kotouči o průměru 440 milimetrů a brzdiči s 10 písty jsou v základní výbavě, nebo pouze za příplatek?
Foto: Lukáš Volšický
8. Nejnovější Subaru Outback cílí na outdoorové nadšence a snaží se je zaujmout novým snadno omyvatelným odolným čalouněním StarTex. Má jej japonská automobilka v základní výbavě modelu, nebo v příplatkové vyšší výbavě?
Foto: Lukáš Volšický
9. Japonská Toyota konečně uvedla do prodeje sportovní GR Supru i s manuální převodovkou. Stojí stejně jako původní verze s osmistupňovým automatem, nebo se za manuální šestikvalt připlácí?
Foto: Toyota
10. Samosvorný diferenciál je důležitým prvkem pohonu pro všechna opravdová sportovní auta. Víte, jestli jej malý zábavný Hyundai i20 N má v základní výbavě, nebo pouze za příplatek?
Foto: Lukáš Volšický

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další kvízy plné rozličných témat čekají, až je objevíte. Jejich seznam najdete ZDE, tak neváhejte a otestuje si své motoristické znalosti.

Reklama

Související témata:
Načítám