Hlavní obsah

Vhled do výroby miniaturních škodovek a sedm nerozumných ojetin z autobazarů – Týden v Garáži

Foto: Abrex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je tady srpen. Polovina letních prázdnin je za námi a my vstupujeme do dalšího víkendu s naším tradičním přehledem toho nejdůležitějšího a nejzajímavějšího na Garáži za uplynulý týden. Nahlédli pod pokličku výroby českých modelů Abrex a vybrali jsme sedm ojetin z autobazarů, na které byste si měli dát pozor.

Článek

Sbíráte autíčka? Je až překvapující, co vše má investiční potenciál, když víte, jaká máte vybírat. K nejoblíbenějším výrobcům na našem trhu patří i ryze česká firma Abrex, která vyrábí hlavně zmenšeniny historických i moderních škodovek nebo legendární Jawy. V našem pravidelném seriálu Zlaté české ručičky jsme se rozhodli vám přiblížit jejich příběh a umožnit nahlédnout do výroby.

Abrex si zakládá na výrobě co nejvěrnějších zmenšenin originálních vozů, přičemž svá autíčka vyrábí v omezených sériích čítajících až na výjimky maximálně desítky tisíc kusů. Autentickými „modýlky“ pak umí probudit i silnou nostalgii, protože ve své rozsáhlé nabídce modelů nabízí i legendární služební vozy Veřejné bezpečnosti nebo sanitku Škoda 1203. Pod pokličku vývoje a výroby modelů můžete nahlédnout v naší reportáži.

Foto: Dalibor Žák

Škoda Octavia RS 2.0 TDI 4×4 DSG je zrovna docela dobrá ojetina, ale z produkce automobilky se nabízí i zajímavější a praktičtější alternativa

V uplynulém týdnu jsme vám přinesli i naše doporučení, jakým sedmi ojetinám se v autobazarech raději vyhněte. Ne vždy to znamená, že jsou špatnými nebo nepovedenými auty, ale občas jen nedávají smysl. Techniku některých navíc můžete najít i v jiné variantě, představující výrazně zajímavější alternativu. Jiná pak mohou ukrývat velmi drahý servis. Projděte si náš seznam.

Současně jsme se vydali proti trendům a zájmům většiny zákazníků a otestovali jsme vysoce populární nejnovější Škodu Superb se základní motorizací 1.5 TSI a manuální převodovkou. Zážehová patnáctistovka sice tvoří jen minimum prodejů vlajkové škodovky, ale pro nenáročné zákazníky může být zajímavou volbou. A když už jsme u prodejů, mladoboleslavská automobilka zveřejnila výsledky hospodaření za první pololetí letošního roku.

Foto: Jan Majurník

BMW 223i Active Tourer je rodinná laboratoř na čtyřech kolech

Potenciálním zájemcům o praktické kompaktní MPV z Mnichova pak představujeme nejnovější BMW 223i Active Tourer. To sice budí kontroverzi u milovníků značky, ale pro normálního člověka hledajícího šikovné auto pro život je rozumnou volbou. Mezigenerační evoluce totiž přinesla i nejnovější technologie značky, a tak je nová „dvojka“ výrazně prémiovější. Mnichovské BMW navíc zahájilo testovací fázi nového testovacího polygonu u Sokolova a začalo na něm jezdit se zkušebními vozy.

A co dalšího zajímavého na Garáži jste v uplynulém týdnu možná přehlédli? Ukázali jsme vám českou policejní Ladu ruské výroby, svezli jsme se legendárním americkým Hummerem, nahlédli jsme do světa investičních veteránů s nadšeným sběratelem Lubomírem Pešákem a informovali vás o prodeji ikonického Fordu Escort RS Turbo milovnice aut Princezny Diany.

Nechce se vám číst a raději posloucháte? Pusťte si poslední díl podcastu Garáž od Honzy Koubka!

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Reklama

Související témata:
Načítám