Hlavní obsah

Kam o víkendu? Relaxujte s veterány na pláži, podívejte se na závody motorek nebo navštivte srazy

Foto: Veteráni na pláži

Už máte plány na blížící se víkend? Již tradičně vám přinášíme naše tipy na automobilové i motocyklové akce, kam můžete vyrazit s rodinami a nasát kouzlo klasických i moderních aut. Na nastávající víkend je v plánu sraz veteránů na pláži, setkání majitelů mercedesů i legendárních československých tater a závody historických motorek na okruhu v Mostě.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

Veteráni na pláži 2022

Užíváte si letního počasí při relaxování u vody? A už jste přemýšleli, jestli k tomu přidáte i auta? V sobotu 6. srpna budete mít dokonalou příležitost, protože v Beach Parku Mlékojedy u Neratovic ve Středočeském kraji se uskuteční další ročník populární akce Veteráni na pláži. I letošní ročník slibuje výstavu klasických aut pod širým nebem.

Veterány na pláži si užijete i s celou rodinou, protože pořadatelé připravují také atrakce pro mladší návštěvníky. A když budete mít hlad, nabídnou vám i zážitek pro vaše chuťové buňky, protože součástí srazu bude i skvělé jídlo na Beach Food Festivalu. Spolu s výstavou aut je v programu na letošní ročník i orientační závod zúčastněných vozů a soutěž krásy o nejhezčího veterána.

Foto: Veteráni na pláži

Akce Veteráni na pláži slibuje zábavu pro celou rodinu i skvělé jídlo

Czech Moto Classic v Mostě

Minulý víkend na mosteckém autodromu startoval další závod celosvětového motocyklového seriálu WorldSBK a o blížícím se víkendu tam bude soutěžení na jedné stopě pokračovat. Už v pátek 5. srpna v Mostě odstartují závody historických motocyklů Czech Moto Classic, které budou trvat celý víkend až do neděle 7. srpna.

Blížící se motocyklové závody v Mostě divákům nabídnou závodění v různých vypsaných kategoriích i výkonových třídách, přičemž celá událost spadá do kalendáře evropského šampionátu Moto Trophy. Jezdci soutěží na celkem jedenácti evropských tratích a to nejlepší je, že českým divákům nabídnou adrenalinovou podívanou zdarma!

Foto: Petr Jeřábek

Pokud jste fanoušci klasických Mercedesů, zjistit trasu orientační jízdy události Mercedesy pod Ještědem je pro vás skoro povinností

Mercedesy pod Ještědem

Ještěd je unikátní českou architektonickou chloubou a o nastávajícím víkendu od 5. do 7. srpna se v jeho okolí sjedou majitelé a příznivci vozů se slavnou trojcípou hvězdou ve znaku. Český Mercedes-Benz klub v okolí pořádá 59. výroční sraz „Mercedesy pod Ještědem, aneb Reichenbergem za Liebiegem“.

Hlavním dnem srazu klasických i moderních mercedesů bude sobota, kdy přihlášení účastníci vyrazí na orientační jízdu skládající se ze dvou etap s celkovou délkou přibližně 160 kilometrů. Podle oficiálních informací do soutěže odstartuje celkem 61 vozů, z toho 37 budou veterány.

Foto: Filip Fabián

Legendární Tatry jsou naší národní chloubou, podobně jako architektonicky skvostný Ještěd

Tatra sraz na zámku Lednice

Na jednom z nejkrásnějších zámků v Česku se o nastávajícím víkendu sjedou automobily, na jaké jsme my Češi právem pyšní. Brněnský klub majitelů vozů Tatra na sobotu 6. srpna připravuje tradiční setkání na zámku Lednice, kam pravidelně přijíždí majitelé vzácných unikátů od hadimršek až po T700.

Majitelé a nadšenci do legendárních historických tater se na parkovišti zámku sjedou už v osm hodin ráno, přičemž o hodinu později vyrazí na náměstí do Mikulova. Tam budou jejich vozy k vidění celé dopoledne a před obědem se budou vracet na zámek, kde setrvat až do odpoledních hodin.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám