Hlavní obsah

Osmiválcový americký muscle car? Ne, to zase jednou hráblo Mitsuokovi a ze Civicu udělal… něco

Foto: Mitsuoka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá japonská automobilka Mitsuoka staví svou existenci na svérázných přestavbách modelů tradičních značek, u nichž hledá inspiraci v minulosti. U nejnovější kreace to platí také.

Článek

Mitsuoka se totiž pouští do projektu, který sice vychází z nejnovější generace Hondy Civic, ale při pohledu z vybraných úhlů byste to možná ani nepoznali. Tak moc se tento kompakt po zásahu specialistů firmy Mitsuoka změnil.

A je možné, že se změní ještě trochu, japonská automobilka totiž dosud ukázala jen studii. Vůz s označením M55 Concept Mitsuoka prezentovala na konci loňského roku, kdy slavila 55 let od začátku svého fungování. Tehdy zástupci firmy tvrdili, že jde o jednokusovou záležitost a že nepočítají s tím, že by auto nabídli zákazníkům.

Podle britského magazínu Top Gear si ale značka Mitsuoka tento krok rozmyslela. Koncept totiž údajně spustil lavinu zájmu a pozitivních reakcí. Jen na webu automobilky se prý objevilo více než 1 300 kladných vzkazů a pochval. Proto se zájemci dočkají. I když výrobce upozorňuje, že přestavba probíhá ručně a je pravděpodobné, že se nedostane na všechny.

Produkce by se měla rozběhnout v příštím roce. Na další informace, zejména o ceně, počtu vyrobených exemplářů nebo době úpravy, si ale ještě budeme muset počkat.

A v čemže je Mitsuoka M55 tak zvláštní? Už jsme to naznačili na začátku článku. Jako základ automobilka použila aktuální generaci Hondy Civic, u hatchbacku ovšem vyměnila několik karosářských dílů - nové jsou oba nárazníky, jiná je přední kapota, úpravce dodal také nová světla na obou koncích vozu, přihodil novou masku chladiče, zadní spoiler a roletku na zadní okno.

M55 díky modifikacím vypadá trochu jako Dodge Challenger křížený s nějakým japonským sporťákem z 80. let minulého století.

Mimochodem, Mitsuoka zatím neprozradila, jestli bude převlékat jen standardní Civic. Jak by se vám v této podobě líbil ostrý Type R?

Líbí se vám Mitsuoka M55 Concept?
Ano, je to pěkné auto.
94,3 %
Ne, vypadá nehezky.
5,7 %
Celkem hlasovalo 792 čtenářů.

Reklama

Načítám