Hlavní obsah

Netradiční obytňáky na tři způsoby a nové SUV z Číny s lákavou cenovkou – Týden v Garáži

Foto: MOnix Media

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je začátek května, venku začíná být teplo a letošní sezóny obytných vozů i motocyklů již brzy odstartují naplno. To znamená, že jsme se na Garáži začali aktivně věnovat obytňákům i motocyklům, a již tradičně vám přinášíme shrnutí s nejdůležitějšími informacemi z uplynulého týdne.

Článek

Letošní sezóna obytných vozů pomalu začíná a už brzy se na českých i evropských silnicích a dálnicích budeme ve větším počtu setkávat s nadšenci do kempování, vyrážejícími za novým dobrodružstvím. I z toho důvodu jsme se na Garáži znovu začali věnovat novinkám ze světa obytňáků a v minulém týdnu jsme vám představili hned tři speciality, které vás rozhodně zaujmou.

Jste skromní a vystačíte si s relativně levným, avšak moderním „bydlíkem“ na dobrodružnou dovolenou? Islandský obytný Mink přívěs sice podle našeho redaktora Jana Majurníka vypadá jako pračka, ale pravověrným nadšencům do kempováním nabídne královský rozhled i příjemný komfort. Pokud jste naopak nároční, jistě vás zaujme obrovský a luxusní americký obytňák z autobusu s bezbariérovým přístupem.

Foto: Lukáš Kukla

Je brutálně rychlé, ale zároveň umí odvézt děti do školy i nákup z obchodu. Nejnovější Audi RS 4 Avant je dost možná ideálním kompromisem pro život

Nostalgické nadšence se zájmem o svobodné kempování a klasická auta z minulosti pak jistě osloví trnavský zázrak TAZ 1500 s obytnou přestavbou. Ten byl sice upraven na přespání až v devadesátých letech, ale jen minimum starších obytných vozů vám lépe připomene, jak vypadalo kempování v dobách Československa. Jestli navíc na letošní dovolenou pojedete elektromobilem, dejte si pozor, kde a jak nabíjíte, protože vás to může vyjít draho!

I v uplynulém týdnu jsme se věnovali také vlastním dojmům a testování. Na bratislavském autosalonu jsme byli u premiéry lákavého čínského SUV Dongfeng Glory 500, jež se zanedlouho přiřítí do Česka. Dominik Valášek otestoval brutálně rychlé i praktické Audi RS 4 Avant, Honza Koubek v BMW 540i Touring zjistil, že je nejlepším kombíkem současnosti, a Jan Majurník vyzkoušel nejnovější chalupářský ideál, novou Škodu Octavii Scout.

Foto: Lukáš Volšický

S teplým počasím začíná i motorkářská sezóna a my vám přinášíme test lákavé Aprilie Tuareg 660

Díky nastávajícímu teplému počasí navíc s obytňákovou sezónou začíná i ta motorkářská, přičemž na dnešním vzkvétajícím motorkovém trhu jsou hitem skútry pro každodenní dojíždění do práce. Kdybyste však zatoužili po výrazně dospělejší motorce, otestovali jsme pro vás novou Aprilii Tuareg 660, která je univerzálním cestovním endurem na cestu do práce i do bláta.

A co dalšího z nejnovějších a nejzajímavějších témat na Garáži za uplynulý týden vám nesmí uniknout? Prozkoumali jsme, co obnáší získání řidičáku na autobus, připravili jsme pro vás kvízy s nejnovějšími otázkami z autoškoly a zajímavostmi o legendárním Mercedesu třídy G a informovali jsme vás o budoucí účasti Porsche a Audi ve Formuli 1.

Reklama

Související témata:
Načítám