Hlavní obsah

Obytňák z autobusu: Vyspí se v něm 8 lidí, je vhodný i pro vozíčkáře a kempovat v něm lze celý rok

Foto: LOKI Basecamp

Luxusní komfort, prostornost malého bytu i bezproblémová přístupnost pro vozíčkáře. To přiváží jeden z nejnovějších amerických projektů ve světě obytných vozů. Specialisté z firmy Loki jej na žádost bohatého zákazníka vyvinuli na základech autobusu a vybavili jej vším, co budete při kempování kdy potřebovat.

Článek

Vzkvétající zájem o obytná auta inspiruje výrobce k novým a zajímavějším projektům. Američané z Loki Basecamp se běžně věnují obytným přestavbám amerických pick-upů, ale teď rozšiřují svou nabídku a společně s dceřinou firmou Loki Coach uvádějí na trh první velký projekt. Společně přestavěli autobus Prevost na luxusní obytňák a představují modelovou řadu XL Coach.

Nejnovější obytná zástavba XL Coach zakládá na typickém americkém chromovém autobusu Prevost X3-45 VTIP a spolu s elegancí, moderními technologiemi a příjemně vypadajícím obytným prostorem přináší i přístupnost pro vozíčkáře. Loki navrhli celou půdorysnou plochu obytňáku tak, aby celá byla přístupná i pro lidi na invalidním vozíku, přičemž přidali i plošinu pro snazší přístup.

Foto: LOKI Basecamp

Obytný vůz, nebo malý byt? Obytný autobus Loki slibuje velkou prostornost a moderní vybavení

V obytném autobusu s moderním kontrastním interiérem se světlým dřevem, světlou kuchyní a tmavým čalouněním, se pohodlně ubytuje až osm dospělých osob. Ve skutečnosti to uvnitř vypadá spíše jako v malém bytě než jako v normálním obytném voze, zejména kvůli plnohodnotné koupelně se sprchovým koutem. I pro její obsluhu je v obytňáku 510litrová nádrž na čistou vodu a 440litrová nádrž na odpadní vodu.

V hlavní ložnici je manželská postel „královské“ velikosti, spousta úložných prostorů i velká televize. Na chodbě najdete dvě patrové postele, zatímco pohovka v prostorném obývacím pokoji se rozkládá na další postel královské velikosti. Dva dospěli pak mohou vylézt na střechu a přespat ve střešním stanu. Na střeše je navíc paluba, úložné prostory a solární panely pro získání 2 000 wattů elektrické energie.

Foto: LOKI Basecamp

Obytný autobus vznikl s důrazem na bezproblémovou přístupnost i pro vozíčkáře

Obytný autobus Loki je samozřejmě vybaven i kuchyňským vybavením pro komfortní kempování, jako plnohodnotnou lednicí, myčkou nádobí, mikrovlnnou troubou nebo indukční varnou deskou. Zástavba nabízí i markýzu s venkovní kuchyní s grilem, televizí a lednicí. Výrobce dodává, že při vývoji XL Coach zamýšlel celoroční použití a vybavil jej klimatizací, vyhřívanými podlahami i kvalitní izolací.

Specialisté z Loki zahájili přestavbu autobusu na obytňák XL Coach na žádost bohatého klienta. Jak vidíte, netradiční obytný vůz je ohromujícím výtvorem s moderním interiérem a spoustou vybavení, jež v obytných vozech není standardem. Loki jej dokonce vybavili i pračkou a sušičkou. Proto nabízí snad všechno, co při kempování v luxusu potřebujete.

Reklama

Související témata:
Načítám