Hlavní obsah

Nejlepší elektrická auta roku 2021 podle redakce Garáž.cz

Foto: Redakce Garáž.cz

Po letech váhání a přešlapování na jednom místě se vlna elektromobility rozběhla naplno a pohltila doslova celý svět. Elektrifikované novinky se tak představují prakticky každý den, takže o možnost volby není nouze. Které z nich jsou ale aktuálně nejlepší? To se dozvíte v našem redakčním výběru.

Článek

Tesla překonána! Trvalo to dlouhou, až nepříjemně dlouho, ale Tesla (přestože přišla s třímotorovou verzí Model S Plaid) byla konečně sesazena z trůnu technologického leadera (ale dosud nebyla překonána v objemu prodejů) – postarala se o to dvojice amerických start-upů Lucid a Rivian. Lucid se svým sedanem Air pokračuje tam, kde Tesla přibrzdila, zatímco Rivian se svým pickupem R1T (na který navazuje SUV R1S) předběhl Cybertruck, na nějž stále čekáme

Ale ani evropská, japonská a korejská konkurence nespala, a na silnice se tak dostala celá řada opravdu skvělých aut. Pojďme se podívat na ty nejlepší z nich.

Mercedes-Benz EQS

Elektrická vlajková loď Mercedesu si bere to nejlepší z třídy S, vládce mezi luxusními limuzínami, a přenáší to do světa elektromobilů – takže jako bonus přidává absolutně tichou a hladkou jízdu. EQS je aktuálně ten nejlepší elektromobil, jaký si v Evropě můžete koupit.

BMW iX

Titul nejlepšího elektrického SUV si pro sebe získalo BMW se svou novinkou iX, protože jde o nejpokročilejší auto v segmentu a zároveň má velmi specifickou osobnost, která ho odlišuje od zbytku automobilového světa. Na pohled může budit rozpaky, ale za volantem si vás dokáže získat.

Audi RS e-tron GT

Porsche Taycan se dostal do našeho výběru loni a verze od Audi tu tedy logicky nesmí chybět letos – jde totiž o nejlepší řidičské elektrické auto, jaké si můžete pořídit. Ve srovnání s Taycanem je naladěné spíš na rychlé cestování, takže na okresce není tak ostré, ale i tak dokáže pelášit až absurdně rychle. Kdo říkal, že s elektřinou to bude nuda?

Hyundai Ioniq 5

Luxusní obývák na kolech – vkusně navržený, krásně zpracovaný, skvěle vybavený, příjemně prosvětlený, absolutně tichý a pohodlně konejšivý. Takový je první Ioniq z nové vlny, a právě svým vyklidněným a uvolněným přístupem nás dokázal nadchnout. Kdo potřebuje drahá luxusní auta, když může mít Ioniq? Je to auto, ve kterém se budete rádi vozit, takže pokud rádi řídíte, sáhněte po sportovněji laděném modelu Kia EV6 s totožnou technikou, ale zcela odlišným naladěním.

Dacia Spring

Nalijme si čistého vína, tohle auto je plné kompromisů – v oblasti výkonu, dojezdu i výbavy. Jenže konečně si nemusíte běžet do bazaru pro olítaný Fiat 500e s použitelným dojezdem umožňujícím akorát objet blok, když potřebujete elektromobil do města. Dacia vám za podobnou cenu dokáže nabídnout přiměřeně praktické a použitelné auto s tovární zárukou (což je ostatně podstatou samotné značky). Není to ještě konečné řešení problému, ale alespoň první krok správným směrem.

Pokud vás tohle auto zajímá, sledujte Garáž.cz, už brzy si o něm přečtete mnohem víc!

Toyota

Zvláštní ocenění patří automobilce Toyota – ta se nikdy netajila svou nedůvěrou k bateriovým elektromobilům, ale když pak přišlo na lámání chleba, odpověděla skutečnými činy místo planých slibů. Naráz představila hned 15 konceptů elektrických novinek (pro značky Toyota a Lexus), které se postupně a v krátkém čase dostanou na silnice (první kousek projedeme už letos), dalších 15 aut přibude do roku 2030. Z elektrického outsidera se přes noc stal leader. Smekáme té odvaze!

Tak to je naše pětice vyvolených. Jaké auto z tohoto seznamu vás nejvíc zaujalo? Hlasujte v anketě, nebo napište svého favorita do diskuse. A nezapomeňte mrknout také do našeho výběru nejlepších aut roku 2021 a nejlepších sportovních aut roku 2021.

Jaké je podle vás nejlepší elektrické auto roku 2021?
Mercedes-Benz EQS
26,1 %
BMW iX
6,1 %
Audi RS e-tron GT
6,6 %
Hyundai Ioniq 5
54,8 %
Dacia Spring
6,4 %
Celkem hlasovalo 635 čtenářů.

Reklama

Načítám