Hlavní obsah

Modrá je dobrá. Lakováním exkluzivní verze terénního Lamborghini značka strávila 370 hodin

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Sterrato je exkluzivita sama o sobě – navíc už je beznadějně vyprodané. V dnešním světě však exkluzivity není nikdy dost, a tak se našlo ještě jedno místo pro edici věnovanou milionářskému letovisku na Sardinii.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bláznivý, nesmyslný a naprosto úžasný model Huracán Sterrato už se sice stihl vyprodat, to však lidem ze Sant'Agaty Bolognese nezabránilo v tom, aby do světa nevystřelili ještě jednu speciální edici jejich dost možná nejvýstřednějšího modelu poslední doby.

Článek

Huracán Sterrato Opera Unica. Tak zní označení jednoho z nejexkluzivnějších modelů, který kdy opustil brány továrny Lamborghini. Jde o oslavu 60. výročí od založení automobilky a dost možná o nejvýstřednější počin Lamborghini od roku 2013, kdy výrobce oslavil pro změnu 50. výročí od založení speciální, jednosedadlovou verzí modelu Gallardo, která nesla příhodný název Egoista.

Výstřelek jménem Egoista však nikdy nebyl ničím jiným než narozeninovým dortem z karbonu. V roce 2023 se však věci mění a speciální Huracán Sterrato v edici Opera Unica se opravdu dostane k zákazníkům – respektive k jednomu zákazníkovi, abychom byli přesní. Edice věnovaná milionářskému letovisku Porto Cervo na Sardinii totiž vznikne v jediném exempláři.

Není překvapením, že jde o projekt vyvinutý v rámci programu Ad Personam. Ten vznikl pro uspokojení tužeb těch nejnáročnějších zákazníků značky, kteří neváhají za svoji vybíravost tučně připlatit. Lidé od Lamborghini tak klientům neváhají splnit, co jim na očích vidí – a totéž je i tento případ.

Foto: Lamborghini

Opera Unica je speciální a (velmi) limitovaná edice Lamborghini Huracán Sterrato a tento exemplář bude jediný na světě. Nanášení laku inspirovaného mořskou a nebeskou modří na Sardinii trvalo celých 370 hodin.

Huracán Sterrato Opera Unica je jedinečný zejména svým lakem. Podle slov generálního ředitele značky Stephana Winkelmanna má zbarvení odrážet barvu nebe a moře na Sardinii. Lak se na vůz dokonce zčásti nanášel ručně a celé lakování karoserie zabralo mistrům z Lamborghini těžko uvěřitelných 370 hodin.

Ti na holý karbon nanesli nejprve modrý odstín Blu Amnis, poté došlo na ruční nanášení barvy Blu Grifo a nakonec pro vytvoření krystalického efektu došlo ještě na třetí modrý odstín, barvu Blu Fedra. Pro lepší kontrast je tohle nádherně komplikované zbarvení doplněno o matně černou střechu, tutéž barvu nese i ochranné oplastování spoilerů, blatníků a 19palcová kovaná kola.

Kus exkluzivity se dostal i do interiéru. Zde vidíme exkluzivní kožené čalounění z programu Ad Personam doplněné o speciálně nabarvenou Alcantaru doplněnou o odhalený karbon. Tmavé prvky jsou doplněny o kontrastní modrou barvu Blu Definius, kterou vidíme na dekorech palubní desky, sedadlech, ve výplních dveří, či dokonce na obvodovém prošívání koberců.

Lamborghini si neodpustilo ani jeden decentní, ale působivý detail – barva karoserie se promítá i na krytku startovacího tlačítka inspirovanou stíhačkami. Nechybí ani upomínková plaketa, na které stojí nápis „For Porto Cervo“, neboť speciální edice Huracánu Sterrato je věnována právě prestižnímu letovisku na Sardinii.

Verze Sterrato je znamení, že produkce modelu Huracán, posledního Lamborghini poháněného čistě atmosférickým desetiválcem, spěje ke svému konci. Všech 1 499 kusů terénního Lamborghini už je vyprodaných. Na konci roku 2024 se pak máme dočkat nástupce poháněného plug-in hybridním ústrojím.

Reklama

Načítám