Hlavní obsah

Česko-slovenské obytňáky: Které variantě byste dali přednost? – Týden v Garáži

Foto: Lukáš Volšický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za okny pokračuje podzimní sychravo, večery halí stále delší tma a nadšenci do aut, motorek, ale i obytňáků zběsile připravují svoje motorizované drahoušky k zimnímu spánku. Chcete nějakou zábavu na dlouhé večery? Přinášíme to nejzajímavější, co se za týden událo na Garáži!

Článek

Když už jsme v úvodu naťuknuli ty obytňáky, tak tento týden se nám sešla hned tři různá řešení „pojízdného bydlení“ z Česka a Slovenska. Každé je úplně jiné a nás zajímá, kterému byste vy osobně dali přednost. Tím prvním je klasika v podobě dodávky, kterou si na obytný vůz přestavěl český pár architektů. Ze Slovenska potom přijíždí dobrodružně pojatý obytný přívěs, který se vyznačuje hlavně minimálním pojetím a nemusíte mít ani kdovíjak silné tažné auto. A nakonec je tu větší kalibr – český mobilní dům Neo, který můžete posadit na kola, ale i nechat plavat.

Které řešení mobilního bydlení je vám nejbližší?
Obytná dodávka
73,7 %
Obytný přívěs
20,9 %
Mobilní domek na kolech
5,4 %
Celkem hlasovalo 1587 čtenářů.

Samozřejmě se nám tu sešlo také několik testů. Mohli jsme se exkluzivně svézt v českém projektu R200, postaveném na základech Audi R8, a vyvrátit několik mýtů o něm. Oproti tomu o něco přízemněji působí Škoda Octavia iV nebo francouzsky elegantní sedan DS 9. Lukáš dále otestoval Alpine A110 S a Dalibor vyzkoušel bazarový Seat Ibiza Cupra.

Blížící se zima pro mnohé z nás zajímá zazimování auta, o kterém mluví Honza Červenka. A když už budete mít zazimováno, možná se vám bude hodit nějaká ojetina na zimu. Do kategorie spotřebitelských rad pak spadá nová funkce e-shopu s dálničními známkami – ve článku se dozvíte třeba i to, proč ve vyhledávači častěji narazíte na překupníky, u nichž necháte víc peněz.

Foto: Tomáš Kopečný

Hoffmann & Novague R200 vzal před lety českou automobilovou scénu útokem

Ale že máte raději historii? Pak vás zaujme Fiat 126 Bambino, za nímž se při jeho výročí ohlíží Martin Tolar, 50 let od prvních československého nárazového testu, nebo nedožité narozeniny Františka Šťastného – legendy českého motocyklového závodění.

V Česku také brzy přivítáme novou automobilku. Na trh už za pár měsíců vstoupí čínské Geely. A známá – neznámá auta s Asie můžete zkusit poznat i v našem kvízu „jihokorejských ošklivek“.

A na úplný závěr ještě pár novinek. Hyundai Ioniq 6 má české ceny a dvě značky představily svoje velká elektrická SUV – Volvo přijelo s EX90 a dále Audi ukázalo Q8 e-tron. Porsche si vymyslelo extrémní výzvu, když vyjelo s dvojicí upravených 911 na nejvyšší aktivní vulkán světa, a terénní choutky má i Lamborghini s modelem Huracán Sterrato. A nakonec je tu ještě velké čínské elektrické SUV, zacílené na rodinu, podnikatele i psy.

Reklama

Související témata:
Načítám