Hlavní obsah

Nejlevnější Countach na prodej! Vyžaduje ale trochu úsilí

Foto: Historics

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte zajímavý projekt na blížící se dlouhé zimní večery? Ve Velké Británii se prodává legendární Lamborghini Countach ve stavu rozpracované renovace, díky čemuž je zřejmě nejlevnějším exemplářem na dnešním trhu.

Článek

Lamborghini při oslavách letošních padesátých narozenin ikonického modelu Countach představilo moderní interpretaci originálního supersportu ze sedmdesátých let a okamžitě upoutalo pozornost bohatých zákazníků i fanoušků značky. Jenže nové Lamborghini Countach LPI 800-4 je v dnešních dnech již vyprodané, sériová výroba teprve začíná a jedinou možností pro nákup Countache je opět některý z původních kusů.

Celosvětový zájem o investice do klasických vozů ale způsobuje, že originální exempláře historického modelu získávají na hodnotě, a dokonce i nejlevnější pojízdné kusy se v současnosti prodávají za více než 7 milionů korun. Jestli však patříte k nadšencům se zájmem o levnější exempláře na renovaci a nebojíte se ušpinit, objevila se pro vás zajímavá příležitost.

Foto: Historics

Tenhle projekt je jako skládačka pro velké kluky. Troufnete si?

Britská aukční společnost Historics nabízí zřejmě nejlevnější Lamborghini Countach dnešních dnů, jež bohužel není ve stavu „sednout a jezdit“. Countach z roku 1982 ve verzi LP500 S, známé též jako LP5000 S, je totiž uprostřed renovace. Údajně byl vůz pojízdný až do roku 2008, kdy se jej ujala specializovaná renovační společnost, která později ukončila svou činnost a nechala jej tak, jak jej vidíte na fotkách.

Prodejce uvádí, že auto je kompletní, včetně nového čelního skla a nových součástí nahrazujících vyhozené díly. Teoreticky by se tedy mohlo jednat o jednoduchou renovaci s novým lakem, čalouněním interiéru a smontováním všech dílů, ale všichni víme, jak to s klasickými auty bývá – nepochybně to celé nebude tak snadné, jak se to na první pohled zdá. Pětilitrový dvanáctiválec pak prošel celkovou opravou v roce 2004 a měl by být plně funkční.

Odhadovaná prodejní cena tohoto Lamborghini Countach LP500 S v aktuálním stavu a s 61 840 najetými kilometry se pohybuje v rozmezí od 5,3 do 7,5 milionu korun. Za jakou částku se však ve skutečnosti prodá, je zatím ve hvězdách.

Reklama

Načítám