Hlavní obsah

Nejdůležitější osobnosti roku 2020 podle Garáže

Foto: Redakce Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za každým autem stojí velký tým lidí, kteří do jeho konstrukce vložili svůj čas, všechen svůj um a kousek své duše. Za jejich volant pak sedají další lidé a nechávají se okouzlit jeho schopnostmi. Proto v Garáži oslavujeme i osobnosti automobilového světa – a letos jich bylo znovu požehnaně!

Článek

Svět automobilů pro nás není jen o vozech samotných, ale i o lidech, kteří je vytvářejí, kteří je prodávají, kteří je používají, kteří se o ně starají a samozřejmě i o těch, kteří s nimi jezdí. Tady je jen malá část z nich, kterým jsme letos stihli věnovat pár slov.

Osobnosti roku

Vybrat ty nejdůležitější osobnosti roku z celého automobilového průmyslu je vždy ošidné, ale my jsme se o to stejně pokusili:

Elon Musk, který šel za svým snem a na zelené louce postavil automobilového giganta, který nakopl ostatní výrobce a posunul celý automobilový průmysl o dekádu vpřed. Letos se jeho Tesla navíc konečně dostala do černých čísel.

Albert Biermann, dřívější expert z BMW se po přesunu ke korejskému Hyundai stal skutečnou ikonou – nejdříve úspěšně etabloval jejich sportovní divizi s jedním z nejlepších hot hatchů, s jakým jsme za posledních pár let jezdili, poté se přesunul do řízení vývoje produktu pro celou automobilku. A sami už můžete vidět, jak hodně to značku Hyundai posunulo.

Hans Mezger, legendární motorář automobilky Porsche, který dal srdce vozům, jako byla původní 911 Carrera, neporazitelný závoďák 917, nabroušený speciál 911 RSR, monopost F1 a „dokonalá 911“ od Singeru.

Česká stopa

Foto: MP-Sports

Dakar už klepe na dveře a Martin Prokop se spolujezdcem Viktorem Chytkou jsou připravení do boje

Samozřejmě jsme nemohli nechat stranou veleúspěšné Čechy, kteří se ukázali i ve světě a pomáhají dělat naší zemi dobré jméno. My jsme pro vás vybrali závodníka Martina Prokopa, který se právě chystá na svůj další Dakar, fotografa Mariana Chytku, bez nějž bychom neměli tak úžasné obrázky z Dakaru a dalších soutěží, a odvážného cestovatele Michala France, který projel celý svět za řídítky Pionýra.

Rozhovory

Foto: Autodrom Most

Fittipaldi je i v pokročilém věku velký frajer. A taky je stále hodně rychlý!

Foto: Jakub Deml

Krásná Amazonka za volantem obrovského tahače

Závodnické legendy

Foto: Daimler media

Fangio byl přezdívaný El Maestro a jeho pět mistrovských titulů to potvrzuje

Letošní oslavenci

Foto: Profimedia

Jean Paul Belmondo má rád auta i motorky

Šampaňské jsme letos mohli rozlít do sklenic mnoha oslavenců, kteří mají se světem automobilů hodně společného – skvělým hercům v osobách nespoutaného Jeana-Paula Belmonda, kutila Tima Allena, nadšeného motorkáře Keanu Reevese a přátelského Matta LeBlanca, který svého času moderoval nejsledovanější automobilový pořad na světě. Všechno nejlepší jsme popřáli i Romanu Krestovi a zavzpomínali na jeho ostrou premiéru za volantem Octavie WRC.

Foto: Solar Productions

McQueenovi neříkali „King of Cool“ pro nic za nic

U příležitosti jejich nedožitého jubilea jsme zavzpomínali také na fantastického herce a nadšeného autíčkáře Steva McQueena a úžasnou českou závodnici Elišku Junkovou.

Nikdy nezapomeneme

Foto: United Artists

Sean Connery v roli Bonda pomohl definovat, jak má vypadat správný chlap

Bohužel si letošní rok vybral i svou drahou daň v podobě lidí, se kterými se už nikdy znovu nesetkáme. S lítostí v srdci jsme se tak museli rozloučit se skvělým hercem Seanem Connerym, který nezapomenutelně ztělesnil agenta jejího veličenstva, s legendárním závodníkem Stirlingem Mossem, nejlepším pilotem, který se nikdy nestal mistrem světa, a českým závodníkem Břetislavem Engem, který kromě mnoha svých úspěchů dal světu ještě úspěšnějšího syna Tomáše Engeho.

Tak takový byl rok 2020 podle redakce Garáž.cz.

Které osobnosti definovaly letošní rok pro vás?

Reklama

Načítám