Hlavní obsah

Hračky pro chlapy, o kterých jste ani netušili, že existují

Foto: McLaren

McLaren 720S pro nejmenší má stejné laky jako originální stroje

Koupit si tank nebo supersportovní McLaren je pro běžného smrtelníka nereálné. Díky 3D tisku a nápadům zručných výrobců si však můžete dopřát podobné kratochvíle jen v menších, ovšem neméně zábavných rozměrech. Podívejte se na pět hraček, které rozhodně vzbudí váš zájem.

Článek

Kdo si hraje, nezlobí. Některé hračky pro náročné však stojí desítky milionů korun, čímž se výrazně snižuje počet potenciálních kupců. Naštěstí díky 3D tisku nebo inovativním nápadům různých firem můžete pořídit neméně zajímavé stroje za nižší cenu. Které to jsou?

Sněžná rolba

Rolba KAT 2X od Spyker Works je vytištěna na 3D tiskárně a vybavena dálkovým ovladačem. Díky modularitě je možné stroj osadit radlicí a použít k odklízení sněhu. KAT 2X pohání 36voltové baterie s kapacitou 24 Ah, díky čemuž dokáže na jedno nabití fungovat jednu až dvě hodiny. Rolba má i sledovací zařízení a poradí si takřka s každým terénem. Mašina dále uveze až 136 kilogramů nákladu a vyvine nejvyšší rychlost skoro 5 kilometrů za hodinu. Základní cena je 25 tisíc korun, což z KAT 2X dělá asi nejlevnější rolbu na světě.

Foto: Spyker Works

Rolba KAT 2X od Spyker Works za vás odklidí sníh, a vy se tak nemusíte vůbec namáhat

Tank

Miniaturní robotický tank s názvem Ripsaw M5 je výsledkem spolupráce firem Howe & Howe a Textron Systems. Díky modulárnímu designu je možné tank upravit podle potřeb mise nebo osadit zbraňovými systémy. Ripsaw M5 dosahuje rychlosti až 64 kilometrů za hodinu, nabídne panoramatický výhled v úhlu 360 stupňů a je možné ho dálkově ovládat až na vzdálenost 800 metrů.

Jde už o pátou generaci tohoto stroje, ovšem zatím není jisté, jestli bude nasazen u armády. Sehnat Ripsaw M5 není jen tak. Svou roli hraje totiž také cena. V základním provedení tento tančík vyjde na zhruba 4,6 milionu korun. Uznáváme, že bychom takové peníze možná uměli utratit i lépe, ale na druhou stranu, tank pod pět milionů? No neber to.

Foto: Textron Systems

Ripsaw M5 se představuje už ve své páté generaci

McLaren 720S

Dopřejte svým dětem luxusní superauto díky licencovanému výrobku od McLarenu. Pojízdná replika na elektrický pohon se vyrábí v originálních barvách, jakými se lakuje i dospělácký originál, proto si můžete dopřát model 720S v oranžové, modré, fialové, černé, bílé nebo i v dalších odstínech.

Set zahrnuje auto, volant, klíč, pedál, koženou sedačku a reproduktor, který vydává falešný zvuk motoru. McLaren 720S je možné řídit na dálku a z infosystému přehrávat například hudbu nebo filmy. Cena je 339 amerických dolarů, což je v přepočtu cirka 7 750 Kč.

Foto: McLaren

McLaren pro děti spolu s modelem pro dospělé

Sněžné saně

Pamatujete si film Kokosy na sněhu? Kdyby Jamajčané měli tyhle elektrické sněžné saně, mohli by trénovat bobování i na písečných pláních. Mašina pochází od start-upové firmy Bobsla (Rakousko), ovládá se oběma rukama, jede nejvýše 45 kilometrů za hodinu a je prý neskutečně zábavná. Pokud vás saně zaujaly, můžete si je vyzkoušet v Bobsla Parku (v rakouském Obergurglu) za v přepočtu zhruba pět set korun.

Foto: Bobsla

Bobsla jsou sněžné saně pro náročné, které si za 20 euro (500 Kč) můžete sami vyzkoušet

Hasičský speciál

Chtěli jste se vždy stát hasičem, ale ke sboru vás nevzali? Kupte si populární hasičský robot Thermite RS1-T4, který má dieselový vodou chlazený motor o výkonu 24 koní. Vodní tryska zvládne vypustit 2 700 až 5 600 litrů vody za minutu, celý stroj se umí otočit na místě a zvládá až 50procentní stoupání i klesání. Podobně jako výše zmíněný tank, není Thermite snadno k sehnání. Pokud byste ale měli opravdový zájem, připravte si zhruba 2,2 milionu korun. To je za hračku sice dost, ale za hasičské auto je to rozhodně ještě málo.

Foto: Howe & Howe

Thermite RS1-T4 je robotickým hasičem na dálkové ovládání

Ve výbavě se dále objevuje naviják nebo přídavná světla. Stroj lze ovládat na vzdálenost 300 až 500 metrů a vydrží pracovat až 20 hodin na jednu nádrž.

Reklama

Načítám