Hlavní obsah

Ferrari slaví narozeniny Schumachera skvělou výstavou

Foto: Ferrari

Výstava věnovaná Michaelu Schumacherovi v Maranellu

Michael Schumacher je legendou motorsportu, dokonce možná jednou z těch největších. Letos tato hvězda F1 slaví padesáté narozeniny, a tak se Ferrari rozhodlo, že u této příležitosti otevře v Maranellu výstavu mapující sportovní život tohoto fantastického jezdce, na které si můžete připomenout, co vše dokázal.

Článek

Michael Schumacher je živoucí legendou, kterou zná každý nejen fanoušek Formule 1. Na otázku, kdo je Michael Schumacher, vám správně odpoví 9 lidí z 10 a i ten poslední by si jistě za chvilku vzpomněl. Po na první pohled banální nehodě na lyžích je ale zdravotní stav Schumiho už nějakou dobu špatný, což ovšem neznamená, že na něj jeho domácí Ferrari nebo fanoušci zapomenou. Právě naopak. Letos Michael oslavil padesáté narozeniny a ve stejný den, tedy 3.1., mu Ferrari otevřelo ve svém muzeu báječnou výstavu.

Na ní se návštěvníci mohou seznámit jak s monoposty F1, se kterými Michael jezdil a pro Ferrari v letech 2000 a 2004 vybojoval pět po sobě jdoucích titulů, tak s jeho závodním životem. Michael totiž nebyl pro tuto značku jen tak nějakým jezdcem. Italské automobilce pomáhal také vyvíjet její silniční speciály. I ty jsou na výstavě k vidění a jde konkrétně o Ferrari 430 Scuderia z roku 2007 a Ferrari California z roku 2008. Právě na těchto modelech se Michael podílel, a to jak při samotném vývoji, tak při náročných testech na trati.

Pokud si uvědomíte, že aktivní závodní kariéra Michaela trvala dlouhých 17 let, jistě už tušíte, že výstava je nabitá zajímavostmi. Ferrari nezapomnělo ani na Michaelovy začátky v motokárách, ale všem návštěvníkům ukáže také poháry, závodní helmy či kombinézy a promítat bude i záběry z největších vítězství slavného jezdce. Ferrari zatím neoznámilo, jak dlouho bude výstava pokračovat, ale víme alespoň, kolik stojí vstupné.

Dospělý zaplatí 17 eur, tedy asi 435 Kč, děti do 19 let s doprovodem zaplatí 7 eur, tedy 179 Kč. Z Prahy do muzea v Maranellu je to nějakých 918 kilometrů, které vám s vidinou té krásné výstavy utečou jako voda.

Reklama

Načítám