Hlavní obsah

Fast 9 bude další rychlá a zběsilá akce s auty v hlavní roli

Foto: Universal Pictures

Do kin se chystá již devátá nálož zběsile rychlé akce s auty v hlavních rolích. Fast 9 svým novým trailerem láká na krásné káry, hvězdné herce, divoký spád a nějaké ty přestřelky a výbuchy – zkrátka další sloní dávku drogy, na které jsou fanoušci série přímo závislí.

Článek

Už je to těžko uvěřitelných 20 let, co dvojice nadějných mladých herců v podobě Vina Diesela a Paula Walkera nasedla do těžce upravené Toyoty Supry a vyrazila změnit svět (a nejdřív pokořit frajírka ve Ferrari 355). Béčková akce s auty v hlavních rolích trefila ve správný čas správné místo a nadchla fanoušky tuningové subkultury – kdo po roce 2001 neměl na autě velké hliníkové křídlo, divoké polepy a neonem podsvícené šasi, jako by nebyl…

Film se dočkal už sedmi pokračování, kde jsou auta stále nedílnou součástí, ale veškeré zbytky realističnosti ustoupily do pozadí, aby bylo víc prostoru pro strhující akci – řev motorů a smyky daleko častěji přehlušuje střelba a zaslepují výbuchy. Autíčkářovo srdce pláče, ale neustále rostoucí fanouškovská základna jásá při každé další porci rychlé a efektní filmové zábavy.

Ta se chystá do kin již na konci května, kdy má podle dosavadních plánů mít premiéru již devátý film série (desátý, pokud připočteme spin-off Hobbs & Shaw). Láká na tváře starých známých – Vina Diesela, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibsona, Ludacrise a Jordany Brewster, kteří jsou již nedílnou součástí Fast-rodiny.

Foto: Universal Pictures

Plakáty slibují nadupanou akci a hvězdné herecké obsazení

Doplní je ale také Lucas Black z milovaného i nenáviděného Tokyo Drift, Charlize Theron jako osvědčená záporačka Cipher z Fast 8, drsňák John Cena s kamenným výrazem a ocelovými svaly, a dokonce i hvězdná Helen Mirren, která si svou roli v docela odlišném žánru jistě užije. Však se podívejte na nejnovější trailer, který měl premiéru při víkendovém Super Bowlu.

Z předchozích trailerů už víme, že se Dominic Toretto a jeho rychlá rodina tentokrát dostanou do křížku s Dominicovým bratrem Jakobem (John Cena), nájemným zabijákem, který se navíc spojí s kyberteroristkou Cipher… Jak tohle dopadne? Jaká všechna auta (kromě Chargeru, Mustangu, Wrangleru nebo Fieru s raketovým pohonem) a další prostředky (po tanku, obrovském Ruslanu a ponorce dorazí boří vojenské obrněné transportéry a letadlo se stealth technologií) bude muset povolat do akce, aby se z Dominic z problémů dostal? A jak do toho všeho zapadá návrat Hana?

Výsledek bychom měli vidět již 27. 5. na plátnech kin, tedy pokud budou otevřená, a pokud nedojde ze strany distributora filmu k posunu termínů vzhledem ke koronavirové situaci. Nu, držme si palce…

CO BUDE DÁL?

Tvůrci již před časem oficiálně potvrdili, že sérii čeká ještě desátý a jedenáctý díl, které celou sérii uzavřou. Těšit se ale můžeme ještě na další dva spin-off filmy: jeden bude věnovaný dámskému osazenstvu série, druhý potáhnou znovu The Rock a Jason Statham jako Hobbs & Shaw ve svém druhém vlastním speciálu. Žádná data natáčení ani premiér však v tuto chvíli nejsou potvrzená – což je s ohledem na neveselou situaci v kinech celkem pochopitelné.

A pokud jste kovaní autíčkáři a nad touhle sérií jste už dávno zlomili hůl, pusťte si znovu báječný film Le Mans 1966, který je jako pohlazení po duši petrolheada.

Reklama

Načítám