Hlavní obsah

Rychle a zběsile 8: Show, kde není výbuchů nikdy dost!

Foto: Archiv Garáž.cz

Právě dnes vstupuje do kin další, v pořadí již osmý díl série Rychle a zběsile. Opět můžete očekávat divoké automobilové honičky, známé tváře, nespočet výbuchů a rovněž efekty popírající fyzikální zákony!

Článek

Právě dnes vstupuje do kin další díl ságy Rychle a zběsile, v pořadí již osmý. V hlavních rolích opět uvidíte známé tváře, zejména Vina Diesela, Michelle Rodriguez, Jasona Stathama a další. A právě Vin Diesel, alias Dominic Toretto, začne pracovat na vlastní pěst, trhne se od svého týmu a své rodiny, kteří to nechápou a snaží se tomu přijít na kloub. Za vším stojí pohledná kyberteroristka, která Dominica přetáhla na svou stranu. Ostatně to jste již mohli vidět v traileru k filmu.

My jsme už film viděli v předpremiéře a nutno říci, že je to klasické Rychle a zběsile, plné drsných hlášek, zcela přehnaných scén, upravených aut a téměř nadpozemsky schopných hlavních hrdinů, přičemž vše nakonec skončí happyendem, při "rodinné" večeři. Film funguje skvěle pro odreagování - zápletka je jednoduchá, neustále se něco děje, všechno vybuchuje a daří se pořád posouvat zákony fyziky dál a dál. Stále máte komu fandit a jen čekáte, co kdo zase vymyslí. Pokud ale začnete jen trochu přemýšlet, začnou vás štvát četné nedokonalosti, nereálnosti. Hořící auto, které vyhraje závod na zpátečku, autonomní Volkswagen Passat B5, nezničitelnost strojů hlavních hrdinů, ponorka stejně rychlá jako auta, a tak podobně.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže vyčítat filmu Rychle a zběsile nereálnost je jako vyčítat Donaldu Trumpovi vulgaritu. Ono to prostě k tomuto snímku patří, či spíše je to na nereálnosti a neskutečných věcech od počátku založeno. Nečekejte rovněž, že půjde hlavně o auta a závody, tak jako v prvních dílech série. Tohle už je snad s výjimkou úvodní scény regulérní akční film, kde jsou auta pouhým nástrojem a kulisou, byť všudypřítomnou a extrémně důležitou. Pokud vás další díl kultovní série zajímá, určitě na něj zajděte do kina - právě nyní máte první možnost.

Foto: Archiv Garáž.cz

Památka Paula Walkera

Rovněž v tomto dle se vzpomnalo na Paula Walkera alias Briana OConnera, kter tragicky zahynul ve svm Porsche Carrera GT, kter řdil jeho přtel. Nenajdete však ve filmu ždn počtačov vykreslen ani nic podobnho, pouze symbolick věci, přičemž nejvraznějš moment přijde až v samotnm zvěru.

Reklama

Načítám