Hlavní obsah

Během pár hodin nastřádal muž v lamborghini pokuty za milion

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi si takovou situaci umíme docela dobře představit – jedete na luxusní dovolenou do Spojených arabských emirátů a svůj pobyt si zpestříte tím, že si půjčíte supersportovní lamborghini. Přesně to udělal pětadvacetiletý Brit pobývající na přelomu července a srpna v Dubaji. Jenže jeho řádění s desetiválcovým huracánem se pěkně prodražilo.

Článek

Aby si mladík půjčeného huracána užil opravdu dosyta, vyrazil na noční projížďku na nejdelší silnici v Emirátech – dálnici E11 zvanou též „Sheikh Zayed Road“. Jenže mu nějak nedošlo, že silnice o délce 558 kilometrů, která je z 90 % osvětlená, je také doslova obsypaná radary měřícími rychlost. Celkem se jich na silnici nachází 32 a britského střelce změřil kompletně každý, plus jeden na navazující silnici. Na celkem 33 radarech se rychlost dost různila. Někde bylo nešťastníkovi naměřeno jen lehce nadlimitních 125 km/h, ale jeho rekordem bylo 230 km/h, tedy téměř dvojnásobek povolené rychlosti.

Svůj přestupkový maraton navíc turista zvládnul až neuvěřitelně rychle. Kompletně všechna měření proběhla za necelé čtyři hodiny mezi 2:31 a 6:26 ráno, takže jednotlivé radary projížděl Brit maximálně pár minut od sebe. Emirátské noviny The National uvedly, že dva z přestupků se dokonce vešly do jediné minuty.

Asi netřeba připomínat, že místní autority neměly z šílené jízdy úplně radost. Zcela konkrétně se částka vyšplhala na 70 000 dirhamů (719 000 korun) jen za překročení rychlosti a dalších 100 520 dirhamů (601 000 korun) za znovuzískání zabaveného auta. Pokud je totiž přestupků příliš, policie v Emirátech auto zabaví a požaduje „výkupné“.

Navíc nastala dost velká hádanice o to, kdo pokuty zaplatí. Půjčovna Saeed Ali Rent a Car byla o situace obeznámena hned ráno poté, co jejich zákazník s Lamborghini Huracán jezdil. Policie chtěla peníze po půjčovně coby po vlastníkovi auta, ale půjčovna se odvolávala na to, že si má pokuty zaplatit sám britský turista, který nechal svůj pas jako „zálohu“. V době, kdy se celý problém řešil, bylo navíc lambo stále na parkovišti v hotelu a půjčovna si ho nechtěla převzít zpět, protože by musela auto odevzdat policii k zabavení.

Jak patová situace nakonec dopadla, zda Brit zaplatil za svoje mnohonásobné překročení rychlosti, nebo zda se mu podařilo zdrhnout ze země bez placení, to už média v UAE bohužel neuvádějí. Každopádně v tomto případě se zpestření dovolené někomu šeredně nevyplatilo.

Reklama

Související témata:
Načítám