Hlavní obsah

V Londýně můžete zažít autoškolu v Lamborghini

Foto: Get Licensed

Lamborghini Aventador jako vůz autoškoly

Tak tomu se říká přizpůsobit se potřebám svých zákazníků. Jistá londýnská autoškola se rozhodla, že své movitější klientele nabídne něco speciálního. Tím je Lamborghini Aventador, tedy italský supersport, se kterým zde mohou žáci absolvovat výuku. Ovšem laciné to opravdu není.

Článek

Je to jen několik týdnů, kdy jsme vám říkali o velmi stylové závěrečné zkoušce v autoškole. Na tu totiž žák přijel autem svého otce, kterým ovšem nebylo nějaké nudné rodinné MPV, ale Bugatti Chiron. V Americe totiž máte možnost na zkoušku přijet klidně i ve vlastním autě a zkusit si tak reálný provoz v tom voze, ve kterém pak budete opravdu jezdit. Protože ale tatínek dotyčného žáka patří mezi nejbohatší obchodníky Ameriky, není se co divit, že tehdy padla volba právě na Chiron.

Možná právě z tohoto příběhu si vzala příklad londýnská autoškola, která jeden supersport rovnou zařadila do svého vozového parku. V Londýně fungují autoškoly stejně jako u nás, což znamená, že je musíte absolvovat v autech, které patří právě škole. Ovšem když jako autoškola máte mezi svými klienty velkou spoustu dětí bohatých podnikatelů, nemůžete čekat, že je uspokojíte nějakým starým a notně ojetým Vauxhallem.

Proto sáhla k velmi zajímavému kroku, kterým byl nákup Lamborghini Aventador. Get Licensed, jak se autoškola jmenuje, ho hned nechala polepit a rovnou zveřejnila i informaci, kolik stojí absolvování výuky v tomto autě, které má výkon 700 koní. A možná se na to posaďte, protože cena byla stanovena na 20 tisíc liber, tedy v přepočtu více než půl milionu korun. Je to opravdu vysoká částka, ale s největší pravděpodobností se do ní velkou měrou podepsalo pojištění auta, které je pro potřeby autoškoly nezbytné. Když si uvědomíme, že jedno kolo na Aventador vyjde na více než 100 000 Kč, ta cena začne dávat okamžitě smysl. I tak by nás ale zajímalo, jestli byste byli ochotni takovou sumu za autoškolu v Lamborghini zaplatit. Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama

Načítám