Hlavní obsah

Osmnáctiletému Němci vydržel řidičák přesně 49 minut

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Získání řidičského oprávnění je pro mnoho lidí obrovským životním krokem. Ta náhlá volnost je opojná, ovšem pro někoho, kdo neudrží ego na uzdě, může být opojná až příliš. Zářným příkladem budiž osmnáctiletý mladík z německého Hemeru. Toho magie čerstvého řidičáku semlela natolik, že o vytoužený průkaz zase přišel. Opojení mu trvalo 49 minut…

Článek

„Některé věci vydrží navěky – některé nevydrží ani hodinu,“ uvedla lokální policie podle serveru BBC. Prakticky okamžitě po získání řidičáku sedl novopečený řidič do auta, přibral ještě 4 nadšené kamarády a těm se jal ukazovat svoje vytříbené řidičské dovednosti – protože každý, kdo zrovna získá řidičák, si přijde s okamžitou platností jako mistr světa.

Radost ovšem nevydržela dlouho. Jízda trvala jen pár desítek minut, než bylo auto změřeno hlídkou se stacionárním radarem. A naměřená rychlost byla dost vysoká – vlastně bezmála dvojnásobná oproti povolené. V úseku s povolenou padesátkou se řidič-zelenáč pohyboval 95 km/h, což stačilo k tomu, aby mu byl řidičák po necelé hodině opět odebrán.

A jak dlouho si mladý borec nezajezdí? Odnětí řidičáku je sice pouze na čtyři týdny, ale pro jeho znovuzískání musí mladík absolvovat „drahé přezkoušení“. Kromě toho mu byla vypočtena pokuta 200 euro (5 200 korun), přidělené dva trestné body platné i po vrácení řidičáků a jeho „zkušební lhůta“ pro čerstvé držitele řidičáku se prodloužila ze dvou let na čtyři. V tomto případě by se holt vyplatilo zklidnit hormon a začít jezdit spíš pomalu a rozvážně…

Reklama

Načítám