Hlavní obsah

Auta, která by měla být nahoře bez

Foto: Toyota

Tak málo chybělo a „toybaru“ se mohlo vyrábět ve verzi bez střechy

Chtěli jste je vidět nahoře bez nebo dokonce řídit, ale nikdy se vám to nesplnilo? Některé kabriolety stále zůstávají pouhým snem o sluncem zalitém cestování. Které to jsou? Tady je seznam několika továrních aut, která by se měla vyrábět ve verzi nahoře bez.

Článek

Subaru BRZ

Foto: X-Tomi Design

Subaru BRZ bez střechy je snem téměř každého benzinového šílence

Subaru BRZ je společně se sesterskými deriváty od Toyoty jedním z nejzábavnějších cenově dostupných kupé na světě. Kombinace plochého motoru typu boxer vpředu a pohonu zadních kol zkrátka funguje a nenásilnou formou učí milovníky sportovní jízdy opravdu řídit. A teď si představte, že byste mohli prožívat každou zatáčku s bočním smykem a čerstvým vzduchem kolem sebe – úžasná fantazie, že?

Tesla Model S

Foto: Newport Convertible Engineering

Elektrický kabriolet? V USA vám jeden na zakázku udělají

Elon Musk předstupuje před napjaté publikum a zpod plachty se rýsují křivky plně elektrického kabrioletu značky Tesla. Za pár vteřin je pokrývka dole a světlo světa spatří Model S ve verzi Cabrio. Jistě, jde o sen nadšence do elektromobility, který má zbytečně moc peněz na utrácení za zbytečná auta. Továrna mu ho sériově sice nesplní, ovšem jeden severoamerický úpravce ano.

BMW X6 M

Foto: X-Tomi Design

Krása marnivosti

Na mnichovská SUV sice mnoho lidí nadává a nenávidí jejich řidiče (kolikrát oprávněně), ovšem nelze jim upřít fakt, že se dobře prodávají. Sportovně laděná X6 by si podle nás zasloužila verzi s otevřenou střechou, ačkoliv by jistě šlo o drahé a marnivé auto. Někteří lidé zkrátka potřebují dát na odiv svoje postavení a k tomu je krásná zbytečnost typu SUV-kabrio úplně ideální.

Kia Stinger GT

Foto: X-Tomi Design

Kia Stinger GT a BMW Z4? Takhle vypadá potomek zdivočelého páru

Pokud byste chtěli fenomenální Gran Turismo Kia Stinger vyšperkovat v kompaktní cestovní roadster, museli byste ho zkřížit s modelem BMW Z4. Výsledek by podle maďarského virtuálního studia X-Tomi vypadal asi takto. Při té představě, že pod kapotou pracuje 3,3litrový šestiválec, který produkuje podmanivý zvuk, máme vážně silnou touhu usednout za volant vyobrazeného stroje. Tak co, taky se vám Kia Stinger Z4 Roadster líbí?

Suzuki Jimny

Foto: X-Tomi Design

Kolik lidí by si Jimnyho bez střechy koupilo? Moc ne, ale stejně ho chceme vidět v sériové výrobě

Takový roztomilý prcek do terénu, to by bylo, kdyby měl plachtovou střechu, viďte? Zatím jde jen o pouhou divokou představu milovníků kompaktních off-roadů, kteří preferují dvě tuhé nápravy a rámový základ. Na druhou stranu si nemyslíme, že by se malé terénní kabriolety na trhu kdoví jak chytly – ostatně už tak jde o skomírající segment. Jedno řešení bychom však měli – kupte si starou Ladu Nivu, ta se totiž ve verzi bez pevné střechy krátce vyráběla.

Nissan GT-R

Foto: Johnatan Machado

Nissan GT-R bez střechy? Japonská báječnost je jen snem

Sen o noci supersportovní, kdy na noční sraz automobilových nadšenců dorazíte v japonském superkabrioletu a na závodech necháte většinu aut za sebou s typickým pohledem čtyřech kulatých koncových svítilen, se asi realitou nikdy nestane. Můžeme se jen kochat grafickým renderem jednoho fanouška, který by chtěl vidět na silnicích křižovat Nissan GT-R bez pevné pokrývky hlavy.

Škoda Octavia

Foto: Theophilus Chin

Jak bude vypadat nová generace Octavie bez střechy? Možná právě takhle!

Na odhalení čtvrté generace nejprodávanější škodovky u nás si musíme ještě chvíli počkat, nicméně virtuální návrhář Theophilus Chin má pro vás svoji představu už teď a rovnou ve verzi kabriolet. Je velmi pravděpodobné, ba téměř jisté, že sériově takový model nikdy nevznikne. Takže kdo ví, jak by se jinak praktický liftback nebo kombík střední třídy prodával v hanbaté variantě…

Alfa Romeo Giulia QV

Foto: Edu Doffi

Takhle si argentinský designér představuje šílenou alfu bez střechy

Každý styluchtivý Ital by si nejspíš chtěl tohle auto pořídit – kdyby mohl. Pokud opravdu milujete řízení, máloco vám bude na vozech Alfa Romeo v jejich moderních verzích vadit. Ale jestli jste zdravě uvažující člověk, necháte si sen o věhlasné nespolehlivosti a jízdní vášni raději jen ve své hlavě. Jenže, co kdyby se auto se závodní DNA dělalo také jako kabriolet? Představa jednoho argentinského designéra ukazuje, jak by asi vypadalo. Za nás nic moc, preferujeme raději sériový stav.

Volkswagen Arteon

Foto: Sugar Cow

Art znamená umění a Arteon je německé umění na kolech

Limuzína ve stylu kupé od německého koncernu Volkswagen patří k jedněm z nejhezčích aut značky vůbec. Vyrábí se však pouze v jediné karosářské variantě, což je trochu škoda. Když potřebujete prostorné kombi – sáhnete po Passatu, ale co když chcete prostorné stylové kombi? Pak byste měli jít své nastřádané výplaty utratit za Arteon kombi, který však neexistuje. A pokud milujete svobodu a slunce nad hlavou? Sněte dál o Arteonu Cabrio…

Dacia Duster

Foto: La Revue Automobile

Levný kabriolet? Hledali bychom ho u Dacie, ale bohužel...

Problémem většiny nových kabrioletů je fakt, že jsou až nesmyslně drahé. A kdo vyrábí slušná, cenově dostupná a účelová auta? No přece rumunská Dacia. Nejlevnější kabriolet bychom čekali tedy u nich, ale nejspíše se nedočkáme. Nabízíme proto grafickou vizi, jak by vypadal nejúspěšnější model značky bez pevné střechy. Že to novému Dusteru sekne?

Těšíme se na případné vaše návrhy na vozy „nahoře bez“, které by vám vnesly do života o něco více slunce, ale trh na ně jaksi pozapomněl...

Reklama

Načítám