Hlavní obsah

Nové Suzuki Jimny jako temný drsňák nebo malý pick-up

Foto: Wald International

Suzuki Jimny Black Bison Edition

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Novou generací legendárního malého off-roadu Jimny udělalo Suzuki radost velké spoustě lidí. A i když Jimny ještě ani pořádně nezačal jezdit, už se dokonce množí velká spousta různých designových úprav. Něco nám říká, že tohle auto bude hitem. Dnes si ukážeme, jak si Jimnyho představuje japonský tuner Wald, a jak jej upravilo samotné Suzuki.

Článek

Není tomu dlouho, co tady byl Jimny ve stylových „body-kitech“. V nich na sebe vzal rozverný malý off-road podobu větších a honosnějších soupeřů. Japonská firma DAMD totiž umí Jimnyho přetvořit na Mercedes třídy G, nebo dokonce na Land Rover Defender. Všechny podrobnosti v odkazu níže.

A cestou body-kitu se teď vydal taky další japonský tuner Wald. Tomu se Jimny zjevně zdál až zbytečně roztomilý, a tak došlo na přidávání agresivně vypadajících prvků. Jimny chytil nový mohutný přední nárazník s LED diodami, rozšířené blatníky s rudě vybarvenými koly, kapotu s průduchy vzduchu, novou mříž chladiče nebo světelnou rampu na střechu. A výsledek? No, rozhodně nemáme pocit, že by malý japonský off-road nějak „zbrutálněl“. Vypadá trochu jako křeček na steroidech a roztomilý je pořád, jen navíc trochu srandovní.

Foto: Wald International

Suzuki Jimny Black Bison Edition

Dobrá tedy, co tady máme dál? O nadcházející úpravy se postaralo přímo samo Suzuki a chystá se je předvést na nadcházejícím autosalonu v Tokiu, který se koná koncem ledna. Prvním z konceptů je expediční Jimny Survive. Tady dostalo auto zvýšenou světlou výšku, pořádné terénní pneumatiky na šroubovaných ráfcích, několik ochranných prvků, naviják a nezbytnou střešní zahrádku na nejrůznější potřeby. Těžko říct, jestli budete ten nejúspěšnější badatel, rozhodně ale dostanete nejkladnější ohlasy od domorodců.

Foto: Suzuki

Suzuki Jimny Survive

Našeho velkého favorita jsme si každopádně nechali až na úplný konec. Jde o Jimny Sierra, tedy o Jimnyho, překopaného do podoby retro pick-upu. Zadní část karoserie přišla o klasický „batoh“ a místo něj se tu nachází krátká korba s velkou světelnou rampou. Nesmírně se nám líbí „dřevěné“ vyvedení boků s logem nosorožce, ale taky retro plechová kola krémové barvy, obutá do terénních gum. Jimnyho v tomhle stylu, kdy vypadá jako by přijel z amerického venkova sedmdesátých let, prostě můžeme.

Foto: Suzuki

Suzuki Jimny Sierra

Jaký Jimny se vám líbí nejvíc?
Temný Jimny Black Bison Edition
70,7 %
Expediční Jimny Survive
7,8 %
Retro Jimny Sierra
21,5 %
Celkem hlasovalo 2246 čtenářů.

Reklama

Související témata: