Hlavní obsah

Suzuki Jimny dostalo bodykit inspirovaný legendárním Géčkem

Foto: DAMD

Japonská verze Mercedesu třídy G a Land Roveru Defender

Pokud patříte mezi milovníky terénních legend, kterými Mercedes-Benz třídy G a Land Rover Defender bezesporu jsou, ale chybí vám na ně finance, máme pro vás řešení. Japonská tuningová firma DAMD se rozhodla malé Suzuki Jimny přetvořit právě v tyto legendy. A povedlo se na výbornou!

Článek

V Japonsku existuje celá řada firem, které se specializují na více či méně šílené tuningové úpravy. Nebojí se extrémních dílů karoserie, bizarních polepů a vrcholem jsou neuvěřitelné výfuky často vedoucí skoro až do nebes. Japonský tuning prostě není pro každého, ovšem jsou výjimky potvrzující toto pravidlo. Třeba jako ta následující. Na svědomí ji má japonská firma DAMD, která si pro ukázku toho, co umí, vybrala malé Suzuki Jimny.

Jde o malý a hranatý offroad, takže k přestavbě na velikány terénní scény se hodí dokonale. DAMD se rozhodli ukázat, jak by Jimny vypadal v obleku Mercedesu-Benz třídy G a Land Roveru Defender. A výsledek je skvělý! Vzhledem k rozměrům auta vybral tvůrce odpovídající jména, takže napodobenina Mercedesu se jmenuje Little G a napodobenina Defenderu zase Little D.

Obě stavby jsou zatím ve fázi vývoje, takže bohužel neznáme jejich cenu. Ale několik podrobností tvůrce naštěstí prozradil. Výroba bude odstartována příští rok a každý bodykit obsahuje novou masku, nárazníky, blatníky, ale i kapotu nebo praktické boční nášlapy. Mimochodem, bez těch se do opravdového „Géčka“ nevyškrábete. Nová budou také kola, která mají být přesnou replikou těch, které hrdě vozí Defendery a třídu G. Změny mají proběhnout i v interiéru, ale podrobnosti budou teprve zveřejněny. Tenhle nápad nás hodně baví a doufáme, že se dostane i do Evropy. Vždyť právě zde se třídě G i Defenderu hodně daří, ačkoliv si je ne každý může dovolit. A právě pro takové zájemce je tahle super stavba jako dělaná.

Reklama

Načítám