Hlavní obsah

Mercedes představuje luxusní edici kabrioletu SL

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL Grand Edition

Je to jen pár dnů, kdy jsme vás informovali o rozlučkové edici modelu SLC značky Mercedes-Benz. Nemusíte ale smutnit, se stylovými roadstery a kabriolety se Mercedes nehodlá rozloučit. Ukázal totiž model SL ve speciální verzi Grand Edition, která se zdá hodně povedená. Jen raději zatím nezveřejnil cenu.

Článek

Legendárních kabrioletů je na trhu velká spousta, ale velkou většinu z nich zastupují modely značky Mercedes-Benz. Možná to nevíte, ale Mercedes-Benz s modelem SL slaví letos 65. narozeniny, přičemž prvním modelem, který se svojí nezaměnitelností vepsal do povědomí, a to  zdaleka nejen nadšenců pro značku s třícípou hvězdou, byla ikonická „třístovka“. Kromě toho, že jde o jedno z designově nejpovedenějších aut historie, do mysli všech se dotyčný model zapsal hlavně báječnými dveřmi, které se otevíraly směrem nahoru, čímž připomínaly rozevřená křídla racka.

Dlouhých 65 let po uvedení tohoto krasavce se Mercedes nejprve rozloučil s jeho vzdáleným příbuzným, modelem SLC, a to rozlučkovou edicí s názvem Final Edition. Ale není nutné mít obavy, že se snad rodina SL pomalu rozpadá. To by nebyl od Mercedesu úplně chytrý krok. Proto se rozhodl nabídnout zákazníkům nejmodernější model SL, a to pro změnu ve verzi Grand Edition. Tohle auto se dozajista bude velmi líbit, ale bohužel vám nejsme schopni říct, na kolik takový slušivý kabriolet vyjde, neboť Mercedes cenu zatím nezveřejnil.

Ale zato zveřejnil zajímavé fotografie a několik málo podrobností. Půjde o vůz modelového roku 2020, který zákazníci dostanou k dispozici s rovnou čtyřmi zajímavými metalickými laky – temně černým, decentně šedým a bílým a také s obsidiánově černým odstínem. Co se dvou černých barev týče, rozdíl je především v hloubce barvy, která vynikne zejména na slunci. Tato edice bude dostupná pro verze SL 450 a SL 550, přičemž její specializace je hlavně v designu. Ačkoliv je pravda, že obě verze budou k dispozici také se sportovním podvozkem. To ovšem záleží jen na zákazníkovi, jestli si za takovou libůstku připlatí.

Největší změnou oproti standardnímu SL jsou v prvé řadě nová, hodně vydařená kola. Jsou ve stylu AMG a vpředu Mercedes vsadil na rozměr 19 palců a vzadu zase na rozměr 20 palců. Interiéru vévodí hlavně černá kůže, kterou ve formě čalounění najdeme na sedadlech, volantu, ale i dílech vnitřního vybavení. Na sedadel pak dostala jemně kontrastní prošívání, které interiér trochu oživí. Hodně nás ale baví dřevem částečně obložená palubní deska, nicméně faktem je, že jde o imitaci dřeva. Na to opravdové dnes sází snad už jen Rolls-Royce.

Reklama

Související témata:
Načítám