Zima je pro provoz auta nejméně příjemné období, zejména pokud neparkujete pod přístřeškem, ale venku. Každé ráno to otravné škrábání a odmetání auta od sněhu. Jak rychle odmrazit sklo, aby to stálo co nejméně práce?
Ještě donedávna bylo těžké si to jen představit, ale teď je to oficiální – elektrifikace se dočkala i slavná Corvette. Vítaným vedlejším efektem této „zelené“ verze kultovního sporťáku je nejlepší zrychlení v historii modelu a výkon drtivých 654 koní.
Hlídáte si platnost vaší dálniční známky? 850 tisícům českým řidičů přestává viněta platit s koncem ledna a možná o tom ani neví. Přitom jim při vyjetí na dálnici po jejím vypršení hrozí tučná pokuta. Jak to zjistit a jak tomu zabránit?
Připomeňte si a zopakujte si další otázky z autoškoly, abyste osvěžili svou paměť. Opakování je matkou moudrosti a napomáhá i bezpečnosti každodenního silničního provozu. A to je hlavní důvod, proč i letos pokračujeme v našich populárních kvízech zakládajících na otázkách z testového souboru pro autoškoly. Zvládnete uspět bez jediné chybičky?
Jeep Willys MB je symbolem americké druhoválečné mašinerie, který spojeneckým vojskům pomohl zvítězit na bojištích po celém světě. Po svezení v jednom z nich jsem toužil dlouhé roky a konečně jsem se dočkal. A co tenhle zážitek dělá ještě unikátnější? Svezl jsem se s Willysem, který údajně pomohl osvobodit Československo na konci války.
Pod kapotu verze M60i se nastěhovala inovovaná verze mild-hybridního benzinového osmiválce o objemu 4,4 litru s posílenou elektrickou částí, ale hlavní změny se odehrály přímo na přídi. Teď už si tohle BMW s menší X5 opravdu nespletete!
Reklama