Hlavní obsah

Značce Cupra unikla podoba nového rychlého SUV

Foto: Cupra

Cupra Ateca

Už léta platí, že kdo nenabízí SUV, jako by na trhu ani nebyl. Jenže toto tvrzení dostalo už i nadstavbu. Dnes se totiž hraje na výkon, takže se dá spíše říci, že kdo neprodává rychlé SUV, jako kdyby vůbec neexistoval. A tak se není co divit, že po všech BMW X z dílny divize M a mercedesech z od AMG se tohoto trendu chytil i Seat.

Článek

Jeho značka Cupra už první model představila. Šlo o Atecu, nicméně je dobré si pamatovat, že v tomto případě jde prakticky o vůz s názvem Cupra Ateca. Seat Ateca patří pod „jinou“ značku a jde tak o „jiné“ auto. Dnes ale nebudeme řešit Cupru Ateca. Podíváme se na auto, jehož fotografie už nějakou dobu koluje po internetu. Jde o další model nyní samostatné Cupry? A není to jen nějaký tuning?

Foto: Cupra

Uniklý snímek kupé-SUV Cupra

Podle informací přímo z automobilky rozhodně nejde o žádný internetový žert. Nic nemůžou napevno potvrdit, ale prý opravdu se jedná o zcela nový model Cupry. Půjde o historicky první SUV kupé, které španělská značka (včetně Seatu) představí a co do rozměrů by mělo patřit mezi model Ateca a chystané velké SUV s názvem Tarraco, které bude odhaleno příští týden.

Podle obrázku, který unikl přímo ze Seatu, respektive z Cupry, půjde o velmi stylové SUV s ostrými rysy. Pokud by reálnému autu nakonec opravdu zůstaly, u studií či konceptů se tak děje jen velmi zřídka, bylo by to pro novinku jen dobře! Přesně takové tvary španělské modely odlišují od lehké designové nudy aut z koncernu Volkswagen. Otázkou ovšem je, co bude pod kapotou. Očekávat se dá přeplňovaný benzinový dvoulitr, ale jeho přítomnost jistá není. Čistě teoreticky by novinka mohla být naladěna na minimálně 300 koní, což je hodnota, se kterou pracuje Seat León Cupra. Ano, model León, byť s označením Cupra zatím stále zůstává pod původním logem. Zmatky mezi oběma značkami ale raději nechme stranou a pojďme se těšit na novou hračku se slušnou porcí výkonu a zajímavým designem. A těch není nikdy dost!

Reklama

Související témata:
Načítám