Hlavní obsah

Toto je podle nás 10 nejlepších reklam na auta. Souhlasíte?

Foto: YouTube - Volvo

Také nesnášíte, když máte rozkoukaný film a v té nejnapínavější scéně přijde reklama na nějaký prací prášek nebo přípravky na prostatu? Reklamy jsou většinou z nás považovány za zlo, ale nedá se to říct úplně o všech. Některé milujeme a jsme schopni se na ně dívat stále dokola. Máme pro vás výběr právě takových spotů.

Článek

Co si budeme povídat. Pojem reklama je dnes takřka sprosté slovo. Podle toho, co v reklamních spotech občas vidíme, základ úspěchu je zůstat korektní, být tak trošku nudný, a hlavně nikoho neurazit. My si ale myslíme, že reklama má být vše, jen ne nudná, plná stereotypů a už vůbec nemusí být nutně genderově vyvážená. Podle nás dokonce může šokovat! Bohužel ale dnešní doba velí pravý opak, a tak pro ty opravdu dobré reklamy musíme sáhnout do minulosti. Do doby, kdy američtí kovbojové kouřili slavné cigarety a nebyl problém to ukázat v televizi, do doby, kdy všichni věděli, že jsou auta, která jezdí rychle, a nikdo to nebral jako nebezpečné navádění.

Ano, i to se děje. Proto vám chceme ukázat několik mimo velmi vtipně pojatých reklam i pár těch, které byly pro svůj „nebezpečný“ obsah považovány za kontroverzní.

1. Toyota GT86

A začneme hned jednou zakázanou reklamou, a to na fantastickou Toyotu GT86. Její zákaz proběhl ve Velké Británii, kde si úřady myslí, že by mohla mládež nabádat k nebezpečné jízdě mimo vyhrazené mantinely zákona. Těžko říct, kdo takové nařízení vydal, ale tak nudného patrona bychom za souseda rozhodně nechtěli. A mimochodem, tato reklama je podle nás jedna z nejpovedenějších vůbec!

2. BMW M5

Legenda mezi reklamami na BMW! Německá automobilka do hlavních rolích vedle M5 obsadila Madonnu a amerického herce Cliva Owena. Madonna zde hraje dost dobře možná samu sebe a Clive zase jejího lehce neurotického řidiče, který si nebere servítky. A navíc ví, že M5 zatraceně ráda jezdí dveřmi napřed.

3. Kia K900

Tato reklama patří k superbowlové sérii. Každoročně jednotlivé automobilky utrácejí neuvěřitelné sumy peněz, aby o poločasu utkání v superbowlu předvedly to nejlepší, co mohou. A každoročně se mimo jiných moc ráda předvádí například Kia, která neváhala do svého spotu obsadit i tajemnou postavu... Ano, zahrál si v něm sám Morpheus.

4. Dacia Logan

Tohle je trošku „bizárek“, ale rozhodně vás pobaví. V Rusku natočili reklamu na Dacii Logan, která má připomínat akční film. Jenomže v Rusku akční filmy natáčet neumí a Logan je vše, jen ne akční auto. Výsledek tak už asi tušíte.

5. Volvo XC90 

Další ze série silně kontroverzních reklam. Ani v tomto případě vlastně nechápeme, proč vznikl tak negativní ohlas. Ano, video je lehce šokující, trošku děsivé a mrazivě vtipné. Ale přesně takové reklamy prostě mají být!

6. Audi S5

Můžete se bát pavouků, hadů, exekutorů nebo třeba tchýně. Ale něco vám prozradíme. Nejvíce byste se měli bát rozzlobené ženy, protože ta je schopná všeho. A zachránit vás může jedině Audi S5.

7. BMW 3 Cabrio

Kabriolety jsou stejně jako ženy pro některé prostě vášní. Když se to ale s vášní pro obojí přežene, je na problém zaděláno. Nebudeme prozrazovat zápletku následující starší reklamy, ale poradíme vám, abyste si raději dávali pozor na spodní prádlo svých případných milenek.

8. VW Tiguan

Tato reklama právě běží na našich televizích, ale ve skutečnosti už je více než 2 roky stará. Ano, není nijak šokující nebo kontroverzní, ale u žádné jiné nedostáváme takové záchvaty smíchu jako právě u této.

9. Mercedes-Benz 

Tentokrát pro vás nemáme reklamu na konkrétní model, ale spíše na náhradní díly. Abychom byli ještě přesnější, jde o reklamu, která velmi svérázným způsobem ukazuje rozdíl mezi originálním a neoriginálním náhradním dílem. Mercedes má v tomto jasno. Ty neoriginální totiž mimo jiné mohou způsobovat různé zvuky. Více se dozvíte ve videu, jen poradíme, abyste ubrali na volume nebo si vyndali sluchátka z uší. Zdraví přece máme jen jedno.

10. Bezpečnostní pásy 

Poslední reklama natočená v Rumunsku není na žádný konkrétní model ani automobilku. Jejím obsahem a důležitým sdělením je, že používat bezpečnostní pásy je nezbytné. Něco nám ale říká, že tuto reklamu ocení hlavně pánové…

A co vy? Máte nějakou svoji oblíbenou reklamu? Podělte se s námi v komentářích!

Reklama

Související témata:
Načítám