Hlavní obsah

Změna u neúspěšné škodovky, český ceník čínské elektrické revoluce, jeden splněný sen a test kombíku za rozumné peníze – Týden na Garáži

Foto: čtenář Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neměli jste v týdnu čas na nejnovější přísun automobilových novinek? Chyba! Na Garáži se toho dělo hodně! Naštěstí tady pro vás máme klasický souhrn toho nejzajímavějšího!

Článek

Motoristickou slavnost Legendy máme zdárně za sebou, pokud jste o minulém víkendu na holešovické Výstaviště zavítali, určitě s námi budete souhlasit, že bylo na co koukat! I tento víkend máte spoustu možností motoristického vyžití, my jsme vás zvali na Rallye Plzeň nebo tradiční Ecce Homo.

Suverénně nejvíc vás tento týden zaujala zamaskovaná Škoda Scala, která se na českých silnicích připravuje na svůj blížící se facelift. Třeba jí osvěžení designu pomůže k lepším prodejním číslům…

Velmi se diskutovalo také pod článkem o českém ceníku MG4. Zatím jsme znali pouze základní cenovku, teď už české zastoupení čínské značky uvolnilo kompletní ceník. A pokud se elektrická konkurence upínala k tomu, že bude nízká cena MG4 vykoupena horší výbavou… no, nestalo se. Bude zajímavé sledovat, do jaké míry MG4 zamává s českým trhem, našlápnuto má víc než slušně, však se sami podívejte, co všechno dostanete za 797 960 Kč.

Foto: MG

MG4 atakuje český trh nemilosrdnou základní cenovkou 797 960 Kč. A s dobrou výbavou k tomu. Elektrická konkurence nebude mít lehké spaní.

A pak jsme tu měli jeden splněný sen. Lukáš Volšický se vydal do Itálie, aby se přímo v domovině Lamborghini projel s ultimativním, úchvatným, úžasným a neopakovatelným Huracánem Tecnica. Poslední neelektrifikované lambo je beznadějně vyprodané, díky našemu článku tak máte jednu z vůbec posledních možností, jak se s touto klasickou technikou „svézt“ alespoň takto zprostředkovaně.

Z opačného konce automobilového světa je test dostupného kombíku od Fordu. Focusu sice musí stačit tříválec, celkově však jde o v nejlepším slova smyslu obyčejné auto, které to však bohužel má takénza pár. Nové generace Focusu se už nedočkáme. Bude nám chybět!

Foto: Lukáš Volšický

Ford Focus je skvělé auto, stávající generace je však bohužel tou poslední…

V týdnu jsme vám také poradili, co vše je dobré mít u sebe v autě, jak snadno zvýšit bezpečnost za volantem, představili jeden zajímavý český obytný přívěs a nezapomněli jsme ani na dvě automobilové novinky – modernizovanou Toyotu Yaris a stylový návrat Fiatu Topolino.

Nebylo toho málo, co přinesl tento týden. A vy se už můžete těšit na ten příští, znovu toho bude hodně! Namátkou – otestujete si znalosti v kvízu, prozradíme jedno tajemství ohledně stop/start systému, sveze nás Tomáš Enge a připomeneme třeba ještě nesmrtelný český moped. Uvidíme se příští týden na Garáži!

Reklama

Související témata:
Načítám