Hlavní obsah

O víkendu se jede Rallye Plzeň 2023: V sobotu se sejde velmi silná soutěžácká sestava!

Foto: Svarmetal Motorsport

Martin Vlček na jedné z rychlostních zkoušek plzeňské rallye.

A máme tady další zajímavé rallyové závodění, tentokrát půjde o jednodenní soutěž v okolí Plzně.

Článek

Letos se jede už sedmnáctý ročník Rallye Plzeň, na slavnostní představení posádek se můžete těšit v pátek 2. června od půl osmé večer přímo na náměstí Republiky v Plzni. Slavnostní start je pak naplánován na sobotu dopoledne, první posádka se na plzeňském náměstí představí v deset hodin. Ostrý start do první rychlostní zkoušky Všeruby – Úněšov proběhne v 10:41.

Startovní listina Rallye Plzeň 2023

A na koho se můžeme těšit? Hodně rychlí chlapci se vydají do Plzně, startovní číslo 1 bude patřit stálici českých mistráků Martinu Vlčkovi. Chybět nebude ani Vojta Štajf, Vašek Kopáček, Karel Trněný nebo zkušené duo Honza Sýkora a Štěpán Palivec. Kompletní seznam posádek najdete zde.

Kdy se jede Rallye Plzeň 2023? Program akce

Letošní sedmnáctý ročník plzeňské soutěže se jede od pátku do soboty 2.-3. června 2023, v pátek druhého se koná pouze představení posádek, závodí se až v sobotu.

Program Rallye Plzeň 2023

Pátek 2. června: Slavnostní představení posádek (19:30, náměstí Republiky Plzeň)

Sobota 3. června: První rychlostní zkouška začíná v 10:41, poslední, osmá, by pak měla odstartovat v 16:17. Servisní zázemí najdete na letišti Líně.

Kde se jede Rallye Plzeň 2023?

Závodit se bude samozřejmě v okolí Plzně, styčnými body budou hlavně obce Šipín, Všeruby, Čerňovice a Chotíkov.

Pořadatelé připravili pro posádky celkem osm rychlostních zkoušek v délce 75,54 km, soutěž i s přejezdy měří celkových 236,81 km.

Informace pro diváky

Mapy všech rychlostních zkoušek včetně přehledně zpracovaných diváckých míst najdete na stránkách pořadatele, samozřejmě nechybí ani detailní harmonogram.

Reklama

Související témata:
Načítám